Frank van Flierenburg.
Frank van Flierenburg. ©maartenheijenk.nl

Patstelling in controverse tussen gemeente en Frank Patat

Algemeen

DRONTEN - Beide partijen hebben de indruk dat ze de tegenstander schaakmat hebben gezet, maar in werkelijkheid lijkt de controverse tussen de gemeente Dronten en snackkareigenaar Frank van Flierenburg zich in een patstelling te bevinden. Het lijkt de opmaat voor een nieuwe juridische strijd.

De geschiedenis is bekend: Frank Patat had een vergunning voor een standplaats aan de Energieweg. In verband met betalingsachterstanden trok de gemeente die vergunning in. De Raad van State concludeerde dat de gemeente dit niet had mogen doen. Vervolgens stelde de gemeente dat Frank eerst moet betalen, voordat hij gebruik mag maken van zijn vergunning.

Brief gestuurd

,,Ik zit te wachten op een oplossing’’, zegt Van Flierenburg, ,,Normaal gesproken zou je zeggen: de gemeente heeft verloren, dus ik krijgt mijn standplaatsvergunning terug. Maar in Dronten werkt dat kennelijk niet zo. De juristen zijn erover aan het corresponderen. Mijn advocaat heeft gisteren weer een brief naar de gemeente gestuurd.

Frank Patat wil geen inzage geven in die brief. ,,Het komt erop neer dat ik behandeld wil worden als elke andere ondernemer. De gemeente heeft mij jarenlang op kosten gejaagd. Ik heb mezelf daar doorheen gesleept, heb het recht aan mijn kant en wil nu weer aan het werk. Maar dan wel als een normale inwoner. Ik ben het stigmatiseren en criminaliseren van de gemeente helemaal zat.’’

Frank Patat

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 16 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 17 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 17 uur geleden