Ā©maartenheijenk.nl

GBLT laat minima niet jaarlijks formulieren invullen

Algemeen

DRONTEN - Alleen als er vraagtekens zijn moeten minima hun kwijtschelding van de gemeentelijke waterschapsbelasting ieder jaar aanvragen. Burgers hoeven dus in principe niet jaarlijks de hele papierwinkel door te worstelen.

GroenLinks had het college van B en W vragen gesteld over de manier waarop de kwijtschelding is geregeld sinds het innen van de gemeentelijke belastingen door het bedrijf GBLT wordt gedaan. De partij had de indruk dat de burgers ieder jaar weer alle formulieren moeten invullen. ,,Dat geeft veel rompslomp en is onprettig voor de inwoners in kwestie'', aldus fractievoorzitter Paul Vermast.

In principe verlengd

Wethouder Ton van Amerongen antwoordde dat GBLT informatie inwint bij de belastingdienst, UWV en de motorrijtuigenbelasting. Als blijkt dat de situatie niet noemenswaardig is veranderd, wordt de vrijstelling in principe verlengd.

,,Alleen als er vraagtekens zijn, moet er wederom een verzoek worden ingediend'', aldus de wethouder.

Klantvriendelijk

Het formulier dat GBLT voor de vrijstellingsaanvraag gebruikt, is volgens GroenLinks veel te ingewikkeld. De wethouder is het daarmee eens: ,,Wij hebben GBLT gevraagd of het meer klantvriendelijk kan.''

Jaap Oosterveld (ChristenUnie) vroeg daarop of er gekeken kan worden naar Ć lle formulieren van GBLT. Dit gaat de wethouder vooralsnog echter te ver.

Lees ook:
- Gemeente gaat GBLT na OZB-blunder niet beter controleren.
- GBLT kan brieven van OZB-bezwaarmaker niet terugvinden.
- GBLT en gemeente onderzoeken oorzaak belastingblunder sport.

De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 1 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 2 uur geleden
Sandra Nobel (PvdA)
Jeugdzorg kent in Dronten wachtlijst van ongeveer drie maanden 23 uur geleden