Moeite van Jongerenbelangen Swifterbant niet tevergeefs
Moeite van Jongerenbelangen Swifterbant niet tevergeefs brugmedia.nl

Moeite van Jongerenbelangen Swifterbant niet tevergeefs

Algemeen

SWIFTERBANT - Jongerenbelangen Swifterbant kijkt met een goed gevoel terug op Koningsdag. De organisatie van de festiviteiten waren twee weken geleden opgepakt. ,,En veel mensen hebben ons gevraagd of we het volgend jaar weer willen doen'', aldus Marco ter Weel.

Door bestuurlijke problemen bij stichting De Klokbeker was er voor Swifterbant een uitermate karig Koningsdagprogramma. Een groep jongeren heeft te elfder ure besloten alsnog het een en ander te organiseren. ,,Het was twee weken dag en nacht werken en overleggen'', vertelt Ter Weel. Hij is blij met het plezier dat hij zijn dorpsgenoten heeft kunnen bieden.

Fietsoptocht

Na de vrijmarkt begonnen om twee uur de activiteiten van Jongerenbelangen. Er was een versierde fietsoptocht met lawaaioptocht langs De Greente. Bij terugkomst volgde er een groot kinderfeest met onder andere schminken en cupcakes versieren. De DJ's zorgden voor muziek. Na de prijsuitreiking van de fietsoptocht hadden de DJ's vrij spel.

Marco ter Weel: ,,Ik wil alle vrijwilligers en dorpsbewoners bedanken. Wij zullen -als de samenwerking dit toelaat- bij komende evenementen zeker weer van de partij zijn.''

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 8 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 8 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 9 uur geleden