Afbeelding

'Gigantisch druk' bij Koningsdag in Biddinghuizen

Algemeen

BIDDINGHUIZEN - ,,Het was vanmorgen gigantisch druk, door het hele dorp heen. Dat begon al met het zingen onder de toren. Wij zijn heel erg tevreden. En het zonnetje is natuurlijk fantastisch, dat hadden we helemaal niet verwacht.''

Voorzitter Teun van Beek van stichting De IJsvogel was gisteren opperbest te spreken over het verloop van de tweede Koningsdag in Biddinghuizen.

De ochtend begon om negen uur met het volkslied gespeeld door Maris Sonoris. Op het plein werd samen met de burgemeester, de scouting en een delegatie van veteranen de verschillende vlaggen gehesen.

Daarna volgde de versierde fietsenoptocht. Na binnenkomst op het evenemententerrein bekeek de jury alle versierde fietsen en koos de drie mooiste uit.

Vrijmarkt

?Op de vrijmarkt door het winkelcentrum was het een drukte van belang. In de tent werd koffie, thee of flevosap gedronken met oranjekoek. Voor de kinderen was er een springkussen en een skelterbaan.

In de middag was het tijd voor het eiergooien en het levend tafelvoetbal. De veteranencommissie Dronten was aanwezig met een stormbaan en informatiestands. Bij de stormbaan werden de prijzen gewonnen door Jesse Havelaar, Sander Commandeur en Elsa Leendertse.

Zie ook:
- Dries Roelvink komt in september naar Biddinghuizen.
- Meer foto's op de facebookpagina van De IJsvogel.