De kampioensfoto van BAS heren 1. Staand v.l.n.r.: Hans Rijpert
De kampioensfoto van BAS heren 1. Staand v.l.n.r.: Hans Rijpert

Vier jeugd- en zes seniorenteams bij jubileum BAS Basketball

Sport

BIDDINGHUIZEN - Het was gisteren een drukte van belang in Het Koetshuis. De afdeling basketbal van BAS vierde het 35-jarig bestaan en daar kwamen heel wat leden en oud-leden op af.

,,De vereniging staat er goed voor'', zegt voorzitter Hans Rijpert, ,,We hebben momenteel 75 tot 80 leden en gelukkig krijgen we weer wat meer aanwas van onderaf, vooral bij de U10.''

BAS heeft het afgelopen seizoen met vier jeugdteams en drie seniorenteams deelgenomen aan de officiële competities. Daarnaast heeft de club ook nog een dames-recreantenteam.

Dames tweede, heren kampioen

Ook de prestaties waren dit seizoen meer dan behoorlijk. Bij de dames maakten goede speelsters als Lisa Groot Koerkamp en Loraine Westerneng de overstap naar Zwolle, maar het overgebleven team eindigde toch op een mooie tweede plaats in de eerste klasse. ,,En die dames die in Zwolle spelen, waren gisteren gewoon op de reünie'', aldus de voorzitter.

Zelf haalde de preses als speler van heren 1 het kampioenschap binnen. ,,We mòesten de laatste wedstrijd in Zeewolde van De Snipers 1 winnen. Zo niet, dan was De Snipers 2 kampioen geworden. Er zat dus aardig wat druk op en de zaal zat behoorlijk vol. Bij rust was het nog spannend, 30-33, maar daarna hebben we het verschil gemaakt en uiteindelijk hebben we met 49-77 gewonnen.''

Jubileumfeest

Zaterdag kwamen in Het Koetshuis eerst vier jeugdteams in actie tijdens een gezelligheidstoernooi. Terwijl de jeugd aan het begin van de avond gezamenlijk ging eten, begonnen zes seniorenteams aan hun toernooitje. Veel oud-leden gooiden een balletje, verschillende anderen kwamen alleen voor de gezelligheid.

En gezellig was het, daar droeg ook de muziek van Chris van Assen aan bij. ,,Lekker bijkletsen, ontmoeten en spelen'', aldus Hans Rijpert.

Lees ook:
- Alfred van Luenen en Wim Busch erelid van BAS Basketball.
- 40-plussers van BAS-basketbal doen niets liever dan winnen.

Afbeelding
Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 6 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 7 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 7 uur geleden