Afbeelding

asv Dronten 'een beetje overrompeld' door drukte Koningsspelen

Sport

DRONTEN - Van 600 kinderen vorig jaar waren er dit jaar opeens 1.100 bij de Koningsspelen op de sportvelden aan de Educalaan. ,,We zijn een beetje overrompeld door de hoeveelheid kinderen'', erkent Gert Jan Harpe van voetbalclub asv Dronten.

Het was vanmorgen en vanmiddag een drukte van belang op de sportvelden. Korfbalvereniging ASVD ontving bijna duizend kinderen uit de onderbouw bij haar Kangoeroedag, de atletiek-, hockey, handbal-, softbal- en voetbalvereniging waren gastheer voor 1.100 leerlingen uit de bovenbouw in het kader van de Koningsspelen.

Vorig jaar organiseerden de gezamenlijke sportverenigingen voor 't eerst de Koningsspelen. Dit jaar hadden ook de hand- en softbalvereniging zich aangesloten. De scholen gingen van het ene naar het andere complex en iedere vereniging had z'n eigen sportactiviteit georganiseerd.

Iedereen is actief bezig

Gert Jan Harpe bekijkt de activiteiten op de voetbalvelden met veel plezier: ,,Iedereen is actief bezig, het is mooi weer, wat wil je nog meer?''

asv Dronten heeft voor de kinderen twee spelen georganiseerd: voetballen met een rugbybal en voetballen met een grote skippybal. De kinderen beleven er veel plezier aan. ,,En daaar gaat het om: dat ze lekker bezig zijn'', zegt de wedstrijdsecretaris van de voetbalclub.

Het gaat asv Dronten niet om de ledenwinst. Gert Jan Harpe: ,,Nee, we doen het voor de scholen, voor het sporten en bewegen. Dat is de reden waarom de koning dat twee jaar geleden heeft ingezet: een lekker dagje sporten en bewegen.''