©maartenheijenk.nl

Niets mis met vertrekregeling vermeende 'spookambtenaar'

Algemeen

DRONTEN - ,,Er is geen sprake van onrechtmatigheden'', meldt de gemeente over de vermeende 'spookambtenaar'. Deze melding komt nadat er bezorgdheid was ontstaan over de vertrekregeling van deze ex-ambtenaar.

De vertrekregeling was één van de aanleidingen voor de opgestapte wethouder Piet Bleeker om onderzoek te laten doen naar de financiële huishouding van de gemeente. Uit dit onderzoek kwam naar voren dat de gemeente jarenlang geen WAO- en WIA-belasting had betaald. Uiteindelijk leidde dit indirect tot het vertrek van de wethouder.

In beslotenheid

De gemeente meldt nu dat het onderzoek naar de vertrekregeling van de vermeende 'spookambtenaar' is afgerond. ,,De uitkomsten van het onderzoek zijn in beslotenheid gedeeld met de fractievoorzitters uit de gemeenteraad'', aldus de gemeente.

,,Gelet op de specifieke omstandigheden, de getroffen maatregelen en het privacygevoelige karakter van dit dossier kunnen en worden daarover geen verdere mededelingen naar buiten toe gedaan. De gemeente is gehouden tot verdere geheimhouding. Het dossier wordt hiermee gesloten.''

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 14 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 15 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 15 uur geleden