Schouw - Is sport toegankelijk voor mensen met beperking?
Schouw - Is sport toegankelijk voor mensen met beperking? brugmedia.nl

Schouw - Is sport toegankelijk voor mensen met beperking?

Sport

DRONTEN - Sportaanbieders in de gemeente Dronten kunnen hun aanbod laten schouwen. Hierbij wordt gekeken in hoeverre het sportaanbod toegankelijk is voor mensen met een beperking.

Persbericht Sport in Dronten:

?Meer mensen met een beperking laten deelnemen aan het reguliere sport- en beweegaanbod?, dat is één van de doelstellingen waar de buurtsportcoaches nog steeds hard aan werken. Om dit te bereiken is het belangrijk dat verenigingen en hun sport- en beweegaanbod toegankelijk zijn. Maar wanneer is het aanbod toegankelijk, is dit wanneer een rolstoel binnen kan komen of is hier meer voor nodig?

Om antwoord te geven op deze vraag bieden de buurtsportcoaches verenigingen en sportaanbieders de mogelijkheid om het eigen aanbod te laten schouwen. De aanvrager kan aangeven waarop zij ?geschouwd' willen worden. Schouwen is een methode waarbij gebruik wordt gemaakt van (persoonlijke) ervaringen op het gebied van sporten met een beperking. De waarde wordt dus niet uitgedrukt in maten en cijfers maar in hoe iemand de ruimte of het aanbod ervaart. Deze ervaring wordt vervolgens gedeeld met andere geïnteresseerden of kan worden gebruikt om het aanbod binnen de vereniging te verbeteren.

De schouwgroep wordt gevormd in samenwerking met lokale initiatieven die zich inzetten voor mensen met een beperking. De schouw hoeft zich hierin niet alleen te beperken tot de fysieke toegankelijkheid maar zal ook in kunnen steken op de persoonlijke benadering en de toegankelijkheid van informatie. Afhankelijk van de vraag van de aanbieder zal de groep een passende schouw doen.

Een gratis schouw aanvragen kan door te mailen naar mariska@sportindronten.nl.''

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 16 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 16 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 17 uur geleden