Naam van De Klimboom gegraveerd in Airgunners Trofee
Naam van De Klimboom gegraveerd in Airgunners Trofee brugmedia.nl

Naam van De Klimboom gegraveerd in Airgunners Trofee

Sport

DRONTEN - RK-basisschool De Klimboom was maandag overduidelijk de snelste bij de zwemwedstrijd om de Airgunners Trofee. De Brandaris werd tweede en De Zevensprong derde.

De Zuiderzeezwemmers hielden maandagmiddag het jaarlijkse zwemevenement voor basisscholen om de Airgunners Trofee. Een flinke groep jeugdzwemmers en een aantal vrijwilligers van de club zorgden voor een gezellig zwemspektakel voor alle groepen acht van de basisscholen uit de gemeente Dronten.

Negen basisscholen waren van de partij. ,,Zij streden sportief, fanatiek en met veel plezier om de snelste tijden op de 25 meter schoolslag en vrijeslag. De zwemmende kinderen werden met een oorverdovende hoeveelheid kabaal aangemoedigd door klasgenootjes.''

Estafettes

Behalve de individuele afstanden werden er na de pauze ook nog een vrijeslag en een schoolslag estafette gezwommen door alle scholen. Nadat alle tijden bij elkaar waren opgeteld, was het overduidelijk dat De Klimboom had gewonnen. Voor alle kinderen was er een oorkonde met gezwommen tijden en een flyer met uitnodiging voor proeflessen bij het wedstrijdzwemmen.

Voor het uitreiken van de bekers was voorzitter Dirk Drogt van Stichting 4 mei herdenkingen Dronten aanwezig. Deze stichting stelde zo als gewoonlijk weer alle prijzen beschikbaar. De naam van de winnende school wordt bijgegraveerd op de trofee die te bezichtigen is in de Airgunnersroom in De Meerpaal.