Provincie: ,,Formatie verloopt voorspoedig''
Provincie: ,,Formatie verloopt voorspoedig'' brugmedia.nl

Provincie: ,,Formatie verloopt voorspoedig''

Algemeen

DRONTEN / LELYSTAD - ,,De formatie in de provincie Flevoland tussen de beoogde coalitiepartijen VVD, CDA, SP en D66 verloopt voortvarend en in een goede sfeer.'' Dat meldt de provincie in een persbericht.

Formateur Wouter Kolff verwacht het definitieve coalitieakkoord op 13 mei te kunnen presenteren in een openbare bijeenkomst, waarbij ook het beoogde college van Gedeputeerde Staten en de portefeuilleverdeling bekend worden gemaakt. Het streven is om op woensdag 20 mei aanstaande het nieuwe college van GS te beƫdigen.

De provincie vervolgt: ,,Er wordt gewerkt aan een duidelijk en inhoudelijk akkoord op hoofdlijnen, waarin een inleiding wordt opgenomen met een visie op Flevoland in 2025. Tevens is er veel aandacht voor de bestuursstijl die partijen voor de komende coalitieperiode nastreven. Een belangrijk aspect hierbij is een open houding tussen Provinciale Staten en het college van Gedeputeerde Staten. Voor een goed begin hiermee is in het formatieproces dan ook ruimte gereserveerd voor inbreng van de beoogde oppositiefracties.''

Op 15 april is het formatieproces voor een nieuwe coalitie voor de provincie Flevoland van start gegaan. Hieraan voorafgaand vond de informatiefase plaats, waarbij informateur Tanja Klip de beoogde coalitiesamenstelling van VVD, CDA, SP en D66 adviseerde. Eind april verwacht formateur Kolff de inhoudelijke besprekingen te kunnen afronden, waarna het resultaat aan de coalitiefracties kan worden voorgelegd.

Afbeelding
In gemeente Dronten relatief veel nieuwe woningen 'in de pijplijn' 22 uur geleden
Afsluiting van de Hanzeweg in 2021.
Wat is er woensdag te doen? Zwemmen, Olbro, avond over afsluiting Hanzeweg 23 uur geleden
Barry Hoogezand (VVD)
VVD stelt vragen over AZC Dronten: "Hoeveel overlast is er?" 23 uur geleden