©maartenheijenk.nl

Het Plankenpad verovert derde plaats in Klimaatstraatfeest

Algemeen

SWIFTERBANT - Het Plankenpad is op de derde plaats geëindigd van de zevende editie van het HIER Klimaatstraatfeest. Het Plankenpad liet bij deze energiebesparingswedstrijd maar liefst 2.289 straten achter zich en wint een feestbudget van duizend euro.

Bart de Voogd, directeur van het HIER klimaatbureau: ,,Het Plankenpad werd vorig jaar tiende. Dit jaar hebben ze extra hard hun best gedaan en met resultaat! Met nog meer buren voerden ze nog meer energiebesparende acties uit in de straat. Het Plankenpad is terecht in de top drie geëindigd.''

52 energiebesparende burenacties

De bewoners van Het Plankenpad voerden in totaal 52 energiebesparende burenacties uit gedurende de competitie, die van oktober tot en met maart duurde.

Zo organiseerden ze een ontdooi-je-vriezerestafette, lieten ze warmtebeelden van hun huizen maken, gingen ze op zoek naar de grootste stroomslurpers in de straat en liepen kinderen de deuren langs om gloeilampen 'in beslag' te nemen.

Groene Straatbingo

Vandaag werden de straten in de top drie verrast met een feestelijk bezoek waarbij ter plekke werd onthuld op welke plaats zij precies zijn geëindigd. Ook kwam de Groene Straatbingo langs waarbij tientallen energiezuinige prijzen werden weggeven. Voor de kinderen waren er vouchers voor Nemo en bouwpakketten op wind- en zonne-energie.

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 10 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 10 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 10 uur geleden