Leerlingen van de Christiaan Huygensafdeling.
Leerlingen van de Christiaan Huygensafdeling.

Het Kompas en Christiaan Huygens houden open dag

Algemeen

DRONTEN - De christelijke basisschool Het Kompas en de afdeling Christiaan Huygens zetten de deuren open voor het publiek op woensdag 29 april van 9 tot 12 uur.

Persbericht Het Kompas:

,,Basisschool Het Kompas in Dronten heeft een afdeling waar onderwijs wordt gegeven aan hoogbegaafde kinderen; Christiaan Huygens. Ouders met peuters, maar ook ouders die binnenkort verhuizen of overwegen een andere school voor hun kind te zoeken zijn welkom voor een kijkje in school.

Kenmerkend voor Het Kompas is het werken met instructie op maat. De leerkracht richt zich op verschillende niveaugroepen. In de kleutergroepen wordt er gewerkt met de leerlijn ?Onderbouwd' omdat deze methode alle facetten van het kleuteronderwijs omvat. Ook wordt er op Het Kompas gewerkt met Kurzweil; een manier om het leren voor dyslectische kinderen te vergemakkelijken.

De trots van de school is de prachtige inpandige bibliotheek het ?Leeshuis'. Voor oriënterende vakken wordt gewerkt met ?4x wijzer'; een eigentijdse methode waar onder meer onderzoekend leren en zelfontdekkend leren centraal staan en waarbij de leerkracht meer een coach is.

De Christiaan Huygens-afdeling van Het Kompas geeft voltijds onderwijs aan snelle denkers. Nadruk bij dit type onderwijs ligt op het ?dieper en breder' op de leerstof ingaan. Deze vorm van onderwijs sluit aan bij de andere manier van denken en leren. De kinderen hebben minder herhaling nodig en dat geeft de ruimte om ze op ander gebied extra uit te dagen. In alle groepen krijgen de leerlingen Engelse les, Spaanse les en bridge les.?

Belangstellenden zijn op 29 april van 9.00 tot 12.00 uur welkom op de locaties aan de Concourslaan 2 en de Barrage 12 (locatie De Windroos) in Dronten.''