Silk: ,,Opwindende dans langs de zijderoute''
Silk: ,,Opwindende dans langs de zijderoute'' brugmedia.nl

Silk: ,,Opwindende dans langs de zijderoute''

Cultuur

DRONTEN - Het Internationaal Danstheater staat op vrijdag 1 mei met zijn voorstelling Silk in De Meerpaal. Een groep van elf dansers brengt, begeleid en aangevuurd door live muziek van het Göksel Yilmaz Ensemble, een gevarieerd mozaïek van stijlen.

,,Silk is een muzikale ontmoeting tussen uiteenlopende culturen die langs de zijderoute liggen, het eeuwenoude netwerk van karavaanwegen door Centraal Azië'', aldus De Meerpaal, ,,De zijderoute verbindt het Middellandse Zeegebied met China. Choreograaf Jan Linkens brengt met deze voorstelling een pure, sierlijke en elegante hommage aan die onvoorstelbare wereld, verbonden met het begrip ?zijderoute'.''

Het dansgezelschap heeft al meer dan vijftig jaar banden met het Verre Oosten. Zanger, gitarist en componist Göksel Yilmaz liet zich inspireren door muziek van landen die aan de zijderoute liggen, waaronder Turkije, Georgië, Armenië, China en Mongolië. De kostuums ontworpen door Karisma Costumes sluiten aan bij de stijlvolle weelde van Aziatische kleedstijlen.