Afbeelding

4 mei in Swifterbant: 'Niet mijn oorlog, wel mijn vrijheid'

Algemeen

SWIFTERBANT ? Het thema van de 4 mei herdenking in Swifterbant is dit jaar: 'Niet mijn oorlog wel mijn vrijheid'.

Persbericht Dorpsbelangen Swifterbant:

,,De 4 mei herdenking in Swifterbant begint maandag om 19.00 uur in Zalencentrum de Hoeksteen. Na de bijeenkomst lopen de bezoekers in een stille tocht naar het monument in het Greentepark, waar ze rond 19.45 uur aankomen. Er zijn sprekers, toneel en muziek en er is een kranslegging.?

De kinderen van groep 7 van de openbare basisschool De Duykeldam hebben dit jaar het monument in het Greentepark geadopteerd en samen met de juffrouw veel gesproken over de gevolgen van oorlog voeren. Toneelgroep Markanti speelt: ?Voor hem die viel?. Muzikale omlijsting is er van het koor Nil Volentibus Arduum.

Vanuit de Hoeksteen vertrekt de groep in een stille tocht naar het monument in het Greentepark, waar Amor Musae Brassband al muziek maakt voor de mensen die alleen de herdenking buiten bijwonen. Na het blazen van de Taptoe wordt de 2 minuten stilte gehouden en het Wilhelmus gezongen. Daarna is ook buiten een korte bezinning en lezen de schoolkinderen zelfgemaakte gedichten voor.

De herdenking eindigt met de kranslegging door de officieel genodigden en aansluitend kunnen bloemen worden gelegd bij het monument. Iedereen is welkom, zowel bij de herdenking binnen als buiten.''

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 5 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 5 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 6 uur geleden