Afbeelding

Zekveld naar Olympia '28, Schols op proef bij Cambuur

Sport

Asv Dronten moet het aankomend seizoen stellen zonder Gerrit Zekveld. De 27-jarige verdediger stapt over naar Olympia '28 uit Hasselt, waar hij onder andere ex-ASVD'er Rutger Laarman treft.

Zekveld verhuisde een paar jaar geleden naar Zwolle en wil aankomend seizoen dichter bij huis gaan voetballen. Hij koos uiteindelijk voor derdeklasser Olympia '28. ?Ik hoorde dat Olympia een warme club is. In het gesprek met de club werd dat alleen maar bevestigd?, zo legt Zekveld zijn keuze uit.

Stap naar derde klasse

Zekveld werd vorig seizoen met asv Dronten kampioen in de tweede klasse en komt zodoende dit jaar uit in de eerste klasse. Met de overstap naar Olympia doet hij echter een stap terug, want de ploeg uit Hasselt komt op dit moment uit in de derde klasse C. ?Maar ik hoop te strijden voor een terugkeer in de tweede klasse?, zegt hij.

Schols op proef bij Cambuur

Of Yordi Schols aankomend seizoen in het shirt van asv Dronten speelt, is ook nog maar de vraag. De A-junior maakte dit seizoen zijn debuut in het eerste elftal en dat is ook SC Cambuur opgevallen. De Biddinghuizenaar trekt binnenkort voor een aantal proeftrainingen naar Leeuwarden, om daarmee mogelijk een plaats in het nieuwe beloftenelftal af te dwingen.

Tekst: Wouter Foppen
foppenmedia