De Meerpaal
De Meerpaal ©maartenheijenk.nl

STADronten publiceert programma voor Koningsdag

Algemeen

DRONTEN - De stichting Activiteiten Dronten heeft op haar website het programma voor de komende Koningsdag gepubliceerd:

,,27 april wordt weer een dag vol leuke activiteiten. Voor jong en oud! J19 nu / USRA beginnen met de koningsnacht op 26 april aan de Kromme Rijn in Dronten West met het tentfeest. Er zijn veel vaste onderdelen zoals de Vrijmarkt in Stadscentrum Suydersee, de lawaai optocht en het officiële deel het vlag hijsen door burgemeester Aat de Jonge om 10.00 uur op het Redeplein. Bak ze bruin met de Flevo scouts, de timmerfabriek, springkussens, bulten zand met emmertjes en schepjes voor de allerkleinsten, muziek, dans, pony rijden of knuffelen bij Stal Sabbé enz. enz. Zwaan Buitensport heeft ook dit jaar weer een spannende klimactiviteit (op hoogte) voor de jongeren op het Redeplein. Een ander type buitensport is te zien en te doen bij Buitensportvereniging Polderland. Verder is er het Doe-het-Zelf Outlet kinderspellencircuit. Voor de ouderen is er, direct naast het spellencircuit, water scheppen met een kraan van 1-2-3 Machineverhuur.

Flevotruckerstour

De Flevotruckerstour is inmiddels een vast onderdeel geworden. Op 27 april rijdt er een colonne van ca. 85 vrachtwagens door Dronten en de polder met passagiers die een geestelijke of lichamelijke handicap hebben. De stoet vertrekt om 11.00 uur vanaf het Redeplein. Daarnaast zijn er demonstraties van de hondentrainingsgroep uit Dronten HSVD en zijn er nog meer dieren bij de kinderboerderij van Hoeve Vredeveld.

De oude tractoren vereniging afd. Flevoland is ook aanwezig voor een demonstratie en tevens worden er behendigheidswedstrijden gehouden op het Rede plein. Er is een ballonnenclown verzorgd door Elsvierderels, een springkussen verzorgd door Profile Tyre Center en Dronten Bouw. De special act voor 2015 is de "Wouda Installatietechniek fiets Trial", een prachtige act van artiesten die hun kunsten op de fiets vertonen.

Veel muziek

Gedurende de hele dag is er veel muziek van de Harmonie Eendracht, Joy4all en Discotheek Thunderbolt. Er zijn daarnaast optredens Dance Center Jolanda Ross en het Piratenkoor en De Eendracht.

Tenslotte is er maandag de Koningsnacht TENTFEEST achter de Doe Het Zelf Outlet in Dronten West op dezelfde locatie is er op 26 april Koningspop, georganiseerd door Jongeren 19NU en de USRA.''

Boomklever
Dronten Natuurlijk | Boomklever, een kleurrijke acrobaat Dronten Natuurlijk 20 uur geleden
Winkelcentrum Suydersee.
Aantal 'fysieke winkels' in Dronten nam vorig jaar met 5,9% toe 21 uur geleden
Gamefestival.
Wat is er vrijdag te doen? Gamefestival, luister- en e-boeken 21 uur geleden