Gemeente heeft 'windambtenaar' nog een jaartje nodig
Gemeente heeft 'windambtenaar' nog een jaartje nodig brugmedia.nl

Gemeente heeft 'windambtenaar' nog een jaartje nodig

Algemeen

DRONTEN - De gemeente Dronten maakt al drie jaar gebruik van de diensten van een externe deskundige op het gebied van windenergie. Vorig jaar zou dat al voor 't laatst zijn, maar gisteravond zette de raadscommissie het licht op groen om er ook dit jaar weer 90.000 euro voor uit te trekken.

Sandra Nobel (PvdA) vroeg zich af of deze kosten te verhalen zijn op de Federatie Windverenigingen Flevoland of individuele moleneigenaren. Trudy Stoker (VVD) wilde kijken of de adviseur ook voor andere gemeenten kan worden ingezet. Beiden kregen nul op het rekest van wethouder Ton van Amerongen.

7 ton aan leges

Vrijwel alle fracties zagen de noodzaak van de adviseur. Wel vroeg men zich af hoe de kosten zich verhouden tot de leges, die de gemeente krijgt dankzij windmolens.

De wethouder antwoordde dat de gemeente inderdaad nogal wat geld krijgt uit leges voor bouwvergunningen voor de bouw van windmolens. Het afgelopen jaar ging dat "uit m'n hoofd gezegd om 7 ton". De kosten voor de externe adviseur mogen volgens de wethouder echter niet worden doorberekend in de leges.


Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 4 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 4 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 5 uur geleden