Afbeelding

PvdA wil scholieren uit de taxi en in het OV dankzij een app

Algemeen

DRONTEN - De gemeente betaalt in sommige gevallen het taxivervoer van scholieren. De PvdA wil dat de gemeente kijkt naar mogelijkheden om deze leerlingen met behulp van een app in het (goedkopere) openbaar vervoer te krijgen.

PvdA-raadslid Annemiek van der Meulen kondigde gisteravond aan dat zij een motie gaat indienen om de mogelijkheden te onderzoeken van de 'OV Coach'. Dit is een iPod met een instructieprogramma voor reizen met de bus of trein. Het programma kan ook geïnstalleerd worden op een mobiele telefoon.

TomTom

,,Sinds kort bestaat er een app die leerlingen uit het speciaal onderwijs helpt om te reizen met het OV, een soort TomTom'', aldus Van der Meulen, ,,Die beantwoordt alle vragen die kunnen voorkomen tijdens het reizen met trein of bus.''

Ze vertelde dat er in verschillende gemeenten al wordt gewerkt met dit programma. Zo krijgen bijvoorbeeld scholieren in de gemeente De Marne (Groningen) de iPod in bruikleen en mogen ze 'm houden als ze een jaar zelfstandig reizen met het openbaar vervoer.

Wethouder Ton van Amerongen reageerde dat hij de motie van de PvdA afwacht.

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 11 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 11 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 11 uur geleden