Afbeelding

Floris Wesselink en opa Frans winnen Generatie Bridge Toernooi

Sport

DRONTEN - Floris Wesselink uit groep 8 van de Christiaan Huygens-afdeling van de christelijke basisschool Het Kompas en zijn opa Frans Wesselink hebben woensdag het Generatie Bridge Toernooi op Het Kompas gewonnen.

Tim Verbeek, oud wereldkampioen jeugdbridge en oud-Drontenaar, was één van de deelnemers aan het toernooi.

Persbericht Christiaan Huygens-afdeling van Het Kompas:

Voor de zesde keer werd het Generatie Bridge Toernooi gehouden. Leerlingen uit groep 7 en 8 van Het Kompas en leerlingen uit alle groepen van de Christiaan Huygens-afdeling van Het Kompas spelen tijdens dit toernooi met hun vader, moeder, opa, oma of één van de vrijwilligers die zich hier jaarlijks voor opgeven. 54 paren gingen de strijd met elkaar aan.

Bij mini-bridge 2 won Jesse ten Napel uit groep 8 met ?leenoma' Cor Leijs van de Algemene Bridgeclub Dronten. Noa Opstal uit groep 4 met ?leenoma' Gré de Wit wonnen in de categorie mini-bridge 1. De winst bij Kabouterbridge ging naar Pepijn Oud uit groep 3 die speelde met zijn moeder Jessica van den Bergh. De winnaars waren super trots en enorm blij met de prijzen. Afhankelijk van het niveau van het kind speelt het team kabouterbridge, mini-bridge of bridge met dus ?deels geleende' opa's en oma's. Kinderen van 6 tot 12 jaar spelen een woensdagmiddag met enthousiasme bridge, samen met de (soms verwonderde) oudere generatie.

Tim Verbeek, bestuurslid van de Nederlandse Bridgebond, deed als speciale gast mee. Hij begon zo'n twintig jaar geleden als tiener in Dronten met bridgen. Hij heeft intussen de selectie van het Nederlands team bereikt. ?Dit is de basisschool waar de meeste leerlingen leren bridgen. Ik doe dan ook graag mee met dit toernooi. Het is zo leuk dat het hier echt om de kinderen gaat op zo'n middag."

Het initiatief voor dit toernooi komt van bridgeleraar Roel Krol. Krol geeft al jaren bridgeles aan de deelnemende leerlingen. ?Het is zo leuk om mijn liefde voor bridge over te mogen dragen aan die kinderen. Het is heerlijk om ze iedere week les te geven.?