Update 2: CDA presenteert Dirk Minne Vis als nieuwe wethouder
Update 2: CDA presenteert Dirk Minne Vis als nieuwe wethouder brugmedia.nl

Update 2: CDA presenteert Dirk Minne Vis als nieuwe wethouder

Algemeen

DRONTEN - Het CDA heeft vanmorgen Dirk Minne Vis gepresenteerd als nieuwe wethouder van de gemeente Dronten.

De aankomend wethouder is 55 jaar en woont in Dronten. Hij was in het verleden raadslid voor het CDA en voorzitter van de plaatselijke afdeling. Tot voor kort was hij directeur van de Kamer van Koophandel.

De benoeming van Vis moet op donderdag 30 april nog bekrachtigd worden door de gemeenteraad, maar dat lijkt een formaliteit.

Vis wordt de opvolger van Piet Bleeker, die eind vorige maand "op persoonlijke redenen" per direct zijn functie neerlegde. Bleeker was wethouder geworden na de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2014 en lag de laatste maanden onder vuur vanwege een belastingblunder en onbeantwoorde vragen over de WSW.

Persbericht CDA:

,,De CDA fractie heeft besloten Dirk Minne Vis voor te dragen als kandidaat wethouder. De fractie kiest ervoor om een ervaren bestuurder aan te trekken als opvolger van Piet Bleeker. Met de heer Vis krijgt Dronten een wethouder met veel ervaring in zowel het openbaar bestuur als het bedrijfsleven. De bedoeling is dat de heer Vis de portefeuilles van Piet Bleeker zal overnemen.

De heer Vis is 55 jaar en woont in Dronten en is als informateur mede betrokken geweest bij het tot stand komen van het huidige coalitie akkoord. In zijn rol als voormalig directeur van de kamer van Koophandel Flevoland en bestuurder van het CNV heeft hij veel ervaring en contacten op het sociaal en economische vlak. Ook binnen het CDA Dronten is hij geen onbekende, zo is hij voor het CDA o.a. raadslid geweest en heeft hij als voorzitter de plaatselijke afdeling geleid.

Afwegingen bij de keuze

Het CDA heeft vooral gezocht naar iemand die naadloos de bestaande portefeuille over kan nemen en die over de nodige ervaring beschikt. Dat is van groot belang om vast te kunnen houden aan de door de coalitie uitgezette koers en om de ambities in het coalitieprogramma te kunnen realiseren. Naast deskundigheid en ervaring was het ook van groot belang dat de beoogde kandidaat snel zou kunnen beginnen. Vanuit die optiek en het geschetste profiel heeft het bestuur en de fractie binnen het CDA Dronten gezocht naar een geschikte kandidaat en vinden zij dat ze met de heer Vis hierin is geslaagd.

Fractie blijft onverminderd sterk

De continuĆÆteit van de raadsfractie is voor het CDA ook een belangrijke overweging bij het inzetten van sterke kandidaat van buiten de fractie. Voorop staat dat de koers wordt afgemaakt en dat de huidige samenwerking wordt gecontinueerd. Fractie en bestuur zijn van mening dat dit met deze benoeming optimaal kan worden uitgevoerd.

Als de gemeenteraad in de raadsvergadering van 30 april 2015 akkoord gaat zal de heer Vis in dezelfde vergadering worden benoemd als wethouder.''

De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 1 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 2 uur geleden
Sandra Nobel (PvdA)
Jeugdzorg kent in Dronten wachtlijst van ongeveer drie maanden 23 uur geleden