Martin Kelders neemt afscheid als zwemofficial
Martin Kelders neemt afscheid als zwemofficial brugmedia.nl

Martin Kelders neemt afscheid als zwemofficial

Sport

DRONTEN - Op zijn 6oste verjaardag, afgelopen zaterdag, was het voor Martin Kelders de laatste keer dat hij als official fungeerde bij een zwemwedstrijd. Al 25 jaar is hij lid van de Zuiderzeezwemmers en bijna al die tijd heeft hij zich ingezet als vrijwilliger langs de kant van het wedstrijdbad.

Kelders fungeerde als scheidsrechter, starter, tijdwaarnemer of als jury. Andere clubs uit de buurt konden altijd een beroep op hem doen, als ze iemand met zijn bevoegdheden nodig hadden.

Harmonieus en ontspannen

,,Hij heeft veel betekend voor kring Gelderland en zette zich ook in tijdens Open Nederlandse Master Kampioenschappen en open water wedstrijden'', aldus de Zuiderzeezwemmers.

,,Wedstrijden die geleid werden door de heer Kelders waren verzekerd van een bijzonder sportief, harmonieus en ontspannen sfeer. Zijn sociale persoonlijkheid en gemoedelijke uitstraling droegen hier zeker aan bij. Zijn insteek was dan ook altijd, om er een plezierige wedstrijd van te maken voor deelnemers, officials en publiek.''

Lid van verdienste

Martin Kelders werd in januari nog vrijwilliger van het jaar bij de sportverkiezingen in Dronten. Net als toen was hij ook nu weer bijzonder verrast over alle aandacht rondom hem. Hij kreeg verschillende geschenken aangeboden en werd door een afgevaardigde van de KNZB als eerste official in regio Oost, onderscheiden tot ere-official van de KNZB. ZZZ benoemde hem tot lid van verdienste.

De heer Kelders vervulde zijn taken tot het laatst met heel veel plezier, maar wil nu plaats maken voor de nieuwe jongere officials. Betrokkenheid bij de club zal hij zeker nog houden.


Afbeelding
In gemeente Dronten relatief veel nieuwe woningen 'in de pijplijn' 8 uur geleden
Afsluiting van de Hanzeweg in 2021.
Wat is er woensdag te doen? Zwemmen, Olbro, avond over afsluiting Hanzeweg 9 uur geleden
Barry Hoogezand (VVD)
VVD stelt vragen over AZC Dronten: "Hoeveel overlast is er?" 9 uur geleden