Afbeelding
Picasa

Stefan Timmerman voor even de held bij BAS

Sport

Noodgedwongen begon A-junior Stefan Timmerman maandag in de basiself van BAS. Negentig minuten later waren de Biddinghuizenaren drie punten rijker en ontving Timmerman een sloot aan complimentjes. Hij maakte er twee, waardoor BAS met 3-1 won van Terschuurse Boys.

Het tegen degradatie vechtende BAS had op Tweede Paasdag last van personele problemen. Spits Leroy Staring had familieverplichtingen, terwijl middenvelder David van Dijk de rest van het seizoen is uitgeschakeld. Zodoende stond A-junior Stefan Timmerman tegen Terschuurse Boys voor het eerst in de basis. En met succes.

Omschakeling dodelijk

De defensie van Terschuurse Boys had de handen vol aan de vliegensvlugge Timmerman. In de eerste helft ontsnapte hij twee keer en tweemaal maakte hij koelbloedig af. Terschuur kwam vervolgens nog wel tot 2-1, maar op slag van rust wistĀ Christiaan Grin het verschil weer te verdubbelen. Het bleek de uiteindelijke einduitslag.

Verlies tegen Unicum

Eerder in het weekend verloor BAS met 1-2 van Unicum uit Lelystad. De Biddinghuizenaren kwamen rap op een 0-1 achterstand, maar via Christiaan Grin trok het de stand weer gelijk. Vervolgens leek BAS op weg naar een mooi resultaat, totdat een vrije trap het duel besliste. Unicum-aanvaller Mario Gomes schoot raak: 1-2.

Drie punten uit twee wedstrijden. BAS leek na zaterdag directe handhaving uit het hoofd te kunnen zetten, maar niets bleek maandag minder waar. Het gat naar de veilige haven bedraagtĀ drie punten enĀ gezien het resterende programma is er nog geen man overboord. Het worden in Biddinghuizen spannende weken.

Tekst: Wouter Foppen
foppenmedia

Afbeelding
In gemeente Dronten relatief veel nieuwe woningen 'in de pijplijn' 22 uur geleden
Afsluiting van de Hanzeweg in 2021.
Wat is er woensdag te doen? Zwemmen, Olbro, avond over afsluiting Hanzeweg 22 uur geleden
Barry Hoogezand (VVD)
VVD stelt vragen over AZC Dronten: "Hoeveel overlast is er?" 23 uur geleden