Afbeelding

asv Dronten uiteindelijk toch wel blij met gelijkspelletje

Sport

DRONTEN - ,,Qua veldspel hadden we het meeste recht op meer, maar het had ook de andere kant op kunnen vallen'', concludeerde asv Dronten-trainer Raymond Schuurman na de 0-0 tegen DETO.

asv Dronten kan in de strijd tegen degradatie ieder puntje gebruiken. Daarom was er tevredenheid na het gelijkspel. Tegelijkertijd besefte iedereen ook, dat er wel degelijk mogelijkheden waren geweest.

DETO voetbalde vorig seizoen nog in de hoofdklasse en het jaar daarvoor zelfs in de topklasse. De Vriezenveners staat derde, maar straalden geen moment uit dat ze voor hun laatste kampioenskans streden. Het leek erop alsof de Tukkers een gelijkspelletje wel best vonden.

Enkele keren gevaarlijk

De thuisploeg werd in de eerste helft enkele keren gevaarlijk via Jeroen van der Meer en een uithaal van Koen Klaasse Bos. Na rust was er een schot van Wilko Braam op de vuisten van de DETO-keeper en kwam verdediger Gerrit Zekveld bij een scherpe voorzet een teenlengte tekort.

Aan de overkant werd asv Dronten-doelman Maikel Kampjes nauwelijks op de proef gesteld en werd centrale verdediger Rik Breemhaar uitgeroepen tot 'man of the match'. De grootste kans voor de gasten ontstond kort na rust, toen de Drontenaren van geluk mochten spreken dat een voorzet iets te scherp was.

Morele winnaar

'Bloedeloos' kon de 0-0 moeilijk genoemd worden. Feit was ook, dat het duel geen winnaar verdiende. Uiteindelijk mocht asv Dronten zich nog de morele winnaar noemen, want zij schoten het meest op met het puntje. Terwijl de ploeg van trainer Schuurman iets meer afstand van de degradatiezone nam, is voor DETO sinds vandaag het kampioenschap wel erg ver weg.

Afbeelding
In gemeente Dronten relatief veel nieuwe woningen 'in de pijplijn' 7 uur geleden
Afsluiting van de Hanzeweg in 2021.
Wat is er woensdag te doen? Zwemmen, Olbro, avond over afsluiting Hanzeweg 7 uur geleden
Barry Hoogezand (VVD)
VVD stelt vragen over AZC Dronten: "Hoeveel overlast is er?" 8 uur geleden