Engels weekend voor Swift '64: ?Er staat druk op'
Engels weekend voor Swift '64: ?Er staat druk op' brugmedia.nl

Engels weekend voor Swift '64: ?Er staat druk op'

Sport

Voor de voetballers van Swift '64, Reaal Dronten en BAS staat er een zwaar weekend voor de deur. De ploegen spelen komend Paasweekend in drie dagen tijd twee competitiewedstrijden, die beslissend kunnen zijn voor het verdere verloop van de competitie.

In de vierde klasse C wordt het voor Swift '64 een weekend van aanhaken of definitief afhaken. De withemden treffen zaterdag WZC Wapenveld en spelen maandag thuis tegen SEH. Engelse omstandigheden, met twee potjes in drie dagen. ?Het is de vraag of alle spelers in drie dagen 180 minuten kunnen spelen. Daarom gaan we ook met zeventien man op pad?, vertelt Posthuma.

Cruciaal

De Paaspotjes zijn voor Swift van groot belang. Wil de ploeg mee blijven doen om de nacompetitie, dan moet het punten gaan halen. Minimaal vier, weet trainer Posthuma. ?Anders doen we niet meer mee, zo simpel is het. Dan wordt het een kwestie van het seizoen uitspelen en dat zou een flinke domper zijn. Er staat toch een bepaalde druk op.?

De ploeg kan in beide duels beschikken over een vrijwel complete selectie, waarmee Swift tweemaal vol voor een overwinning gaat. ?Met die gedachte gaan we wel aan de wedstrijden beginnen. Ik heb WZC en SEH bekeken, maar we focussen ons niet teveel op de tegenstander. Als wij lef en durf tonen, dan hoeven we voor niemand bang te zijn. Ook niet voor WZC en SEH.?

Overige wedstrijden zaterdag

14.00 uur  BAS - Unicum

14.30 uur asv Dronten - DETO

14.30 uur VSW  - Reaal Dronten

Overige wedstrijden Tweede Paasdag

14.30 uur BAS - Terschuurse Boys

14.30 uur Reaal Dronten - Wijthmen

Tekst: Wouter Foppen
foppenmedia

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 2 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 2 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 3 uur geleden