Afbeelding

Eiland De Ral in het Veluwemeer krijgt tweede leven

Algemeen

BIDDINGHUIZEN - Het eiland De Ral in het Veluwemeer, schuin tegenover het Aquacentrum Bremerbergsehoek, krijgt een tweede leven. Er gaat zich een surfschool vestigen en het wordt een kampeereiland.

Het eiland deed tot nu toe alleen dienst als aanlegplaats voor passanten. Er zijn 25 aanlegplaatsen en het wordt beheerd door Aquacentrum Bremerbergsehoek. In ruil voor dat beheer mogen zij aanleggeld vragen.

,,Wij beheren dat eiland al 35 jaar. Eerst voor de gemeente Dronten en tegenwoordig voor de Coöperatie Gastvrije Randmeren'', vertelt Wim van Loo van Aquacentrum Bremerbergsehoek.

Surfschool

Door de komst van het recreatiecentrum Bremerbaai -even verderop- verandert ook de situatie voor De Ral. Op de plaats waar de Bremerbaai komt, opereerde tot nu toe surfschool Createam. Zij gaan verhuizen naar De Ral.

Daarnaast wordt De Ral een kampeereiland. ,,Dat is nog in ontwikkeling'', legt Wim van Loo uit. De betrokkenen hebben hoge verwachtingen voor deze nieuwe functie van het eiland, omdat er steeds meer vraag is naar avontuurlijk kamperen.

Aquacentrum Bremerbergsehoek beheert in het Veluwemeer ook het Piereiland. De situatie daar blijft echter ongewijzigd.