Afbeelding

Vooral verkeer en kampeerders hebben veel last van storm

Algemeen

DRONTEN - BIDDINGHUIZEN - Vooral het verkeer en de kampeerders hebben overlast van de enorme windstoten van vandaag. De brandweer heeft in de gemeente Dronten slechts twee meldingen gehad.

De brandweer is in de gemeente Dronten slechts twee keer in actie gekomen vanwege stormschade. Een losgeslaten dakplaat aan de Binnenloop in het winkelcentrum SuyderSee werd weer vastgezet een een gevelplaat aan het Waterfront werd opgeruimd.

Verkeer

Het verkeer vond op verschillende plaatsen hinder van de storm, met name door vrachtwagens die schaarden of omwaaiden. Daardoor waren de A6 (bij de Ketelbrug), N50 (bij de Ramspolbrug) en Gooiseweg enige tijd afgesloten. De dijk Lelystad - Enkhuizen is uit voorzorg afgesloten voor het verkeer.

Schade aan voortentent

Diverse campings melden schade aan met name voortenten. ,,Op zich valt het nog wel mee, maar we hebben wel een stuk of dertig mensen moeten bellen die schade aan de voortent hebben'', meldt Oostappen Vakantiepark Rivièra Beach in Biddinghuizen, ,,Heel vervelend natuurlijk voor die mensen. We hebben ook wat mensen uit voorzorg gebeld. Tot nu toe is iedereen in ieder geval blij dat ze gebeld worden.''

Ook Aquacentrum Bremerbergse Hoek, eveneens in Biddinghuizen, constateert schade aan voortenten. ,,We zijn het op dit moment nog aan het inventariseren en mensen aan het bellen'', zegt een woordvoerster.

Camping 't Wisentbos

In Dronten is bij camping 't Wisentbos een boom omgewaaid. ,,Gelukkig is-ie door een andere boom opgevangen'', zegt Anja Travaille, ,,Verder is er wat schade aan vier voortenten en de beplating van twee chaletcaravans. We hebben iedereen ingelicht. Alleen hadden de mensen die wilden komen weer problemen dat de A6 en de N50 vanmorgen dicht zaten door de storm.''

Voor het paasweekeinde

De diverse campinghouders zijn blij dat de storm voor de pasen komt. De meeste beschadigde tenten zijn het afgelopen weekeinde geplaatst, maar het leeuwendeel van de gasten bouwt de tenten pas het komend weekeinde op.


Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 20 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 20 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 21 uur geleden