Dronten heeft kinderopvang naar Scandinavisch voorbeeld
Dronten heeft kinderopvang naar Scandinavisch voorbeeld brugmedia.nl

Dronten heeft kinderopvang naar Scandinavisch voorbeeld

Algemeen

DRONTEN ? Kinderdagverblijf BinnensteBuiten en buitenschoolse opvang De Kanjers aan het Agripark zijn vrijdag geopend door wethouder Peter van Bergen. ,,Een kinderopvang naar Scandinavisch voorbeeld'', zegt directeur Marianne van den Heuvel van Kinderopvang Dronten.

,,We zaten al een jaar of tien in West in een noodgebouw, een oude school'', vertelt regiomanager Gerdien Vrolijk, ,,Eigenlijk hadden we nooit een plek die paste. Gelukkig kwam dit vrij. We hebben dit gebouw helemaal opnieuw ingedeeld en er een grote tuin bij gebouwd.

De kinderopvang biedt plaats aan maximaal 44 kinderen tot 4 jaar, de buitenschoolse opvang geeft ruimte aan 20 kinderen.

Ruim, fris en licht

,,We zijn hier 5 januari begonnen en het bevalt heel goed.'' Gerdien Vrolijk begint helemaal te glunderen als ze over het nieuwe onderkomen begint te praten: ,,Het is ruim, fris en licht. We hadden altijd een stenen plein en hier is buiten zó veel te doen, dat je nauwelijks meer conflicten tussen kinderen ziet.''

,,Het is prachtig, dat vinden zowel de kinderen als de leidsters. Wat die vooral geweldig vinden, is dat ze hier niet meer constant hoeven te waarschuwen en te corrigeren.''

Het UWV-kantoor in Almere.
Aantal WW-uitkeringen daalt in maart, maar is nog wel hoger dan vorig jaar 8 uur geleden
De Aldi in winkelcentrum Suydersee.
Wat is er vrijdag te doen? Winkelactie voedselbank, prinses Belle, lezing filosoof 9 uur geleden
In De Meerpaal kan niet meer worden gestemd.
Verkiezingen: Niet meer stemmen in De Meerpaal, de Reaal-kantine en De Hoeksteen 9 uur geleden