Spelwijk weer schoon
Spelwijk weer schoon brugmedia.nl

Spelwijk weer schoon

Algemeen

Ruim 20 vrijwilligers hebben de Spelwijk in Swifterbant zwerfvuilvrij gemaakt tijdens de Landelijke Opschoondag 2015.
De Gemeente en Dorpsbelangen hadden de industriewijk Spelwijk gekozen omdat bewoners van Swifterbant zich hier de afgelopen jaren veel aan hebben geërgerd. Gelukkig is dat nu sterk aan het verbeteren door de inzet van vele partijen.
Ondernemers investeren in hun panden en de directe omgeving, waarvan vele kleine en grote voorbeelden nu te zien zijn. De Gemeente investeert in de openbare ruimte, vooral door groen aan te pakken en bewoners hebben nu zwerfvuil weggehaald.
En het was nogal wat en niet alleen zwerfvuil. Je kon zien dat vrachtwagenchauffers vast plekken hebben om te eten. Daar lagen de koffiebars en verpakkingen van worstjes in grote hoeveelheden. Verder zagen we gedumpt vuil, maar ook gewoon veel weggewaaid vuil.
Het is nu weer schoon en we verwachten dat we zo de motivatie met elkaar houden om de spelwijk blijvend te verbeteren. Dorpsbelangen Swifterbant bedankte de vrijwilligers voor hun geweldige bijdrage en Jeroen en Siebrand van Bouw-Slim voor het beschikbaar stellen van hun ruimte en de koffie en thee.
Het was opvallend gezellig. Taart, koffie en in groepjes op stap door de wijk leverde alleen maar lachende gezichten op. Kortom saamhorigheid, gezelligheid en plezier liggen dicht bij elkaar.
Nu is het aan ons allen om een schone omgeving te behouden en dat doen we met plezier. Zie je ook een papiertje of wat rommel? Pak het gewoon even op en weg ermee.

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 22 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 22 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 22 uur geleden