Boete belastingdienst bedraag 9.840 euro
Boete belastingdienst bedraag 9.840 euro brugmedia.nl

Boete belastingdienst bedraag 9.840 euro

Algemeen

DRONTEN - De belastingdienst heeft de gemeente Dronten een boete van 9.840 euro opgelegd naar aanleiding van de niet betaalde WAO- en WIA-belasting in de periode van 2011 tot en met 2014. Dat maakte wethouder Ton van Amerongen vanavond bekend.

Volgens de wethouder heeft de belastingdienst het niet betalen van belastingen niet gezien als 'vergrijp' maar als 'verzuim'. ,,Dat is de laagste gradatie.'' Deze mildheid heeft te maken met het feit dat de gemeente de blunder zelf heeft ontdekt en gemeld.

Accountant PwC had toegezegd 40% van een eventuele boete te zullen betalen. Automatiseerder Raet heeft beloofd de gemeente de komende jaren 5% korting te geven. ,,Daarmee kunnen wij de boete redelijk afdekken'', constateerde Van Amerongen.

Rente

Behalve de boete moet de gemeente ook rente betalen. ,,Hou maar rekening met gemiddeld 3%. Dat komt dan uit op 95.000 euro'', onthulde de wethouder. De gemeente had de 2 miljoen aan niet betaalde belasting in de reserves gestopt. ,,Dat valt redelijk tegen elkaar weg, dus daar vloeit niet al te veel financieel bloed uit.''



Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 15 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 15 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 16 uur geleden