Gemeente Dronten.
Gemeente Dronten. ©maartenheijenk.nl

Firma Raet geeft gemeente 5% korting na belastingblunder

Partnerbijdrages

DRONTEN - Volgens het college van B en W kan de firma Raet, die de programmatuur voor de salarisadministratie levert, niet verantwoordelijk worden gesteld voor de belastingblunder van 2 miljoen euro. Toch krijgt de gemeente de komende vijf jaar 5% korting op alle producten van Raet.

Zoals bekend heeft de gemeente jarenlang geen WAO- en WIA-premies betaald. B en W melden nu aan de gemeenteraad dat met de firma Raet nauwkeurig is gekeken of deze fout veroorzaakt zou kunnen zijn door de programmatuur.

Ongelukkige fout van onze zijde

Dronten is echter de enige gemeente waar deze fout zich heeft voorgedaan. ,,En dus moeten wij aannemen dat de oorzaak van het feilen in menselijk handelen is gelegen. Wij zijn er van overtuigd dat er geen opzet in het spel is geweest'', aldus het college, ,,Het betreft dus ons inziens een ronduit ongelukkige fout van onze zijde.''

,,Ofschoon zij niet voor de fout verantwoordelijk is of kan worden gehouden, biedt Raet ons vanwege onze goede relatie een geste aan in de vorm van een aanvullende korting'', vervolgen B en W.

Extern onderzoek

Donderdag wordt er in de gemeenteraad nog een keer gediscussieerd over de belastingblunder. De hele raad heeft tijdens de vorige raadsvergadering gevraagd naar een extern onderzoek. B en W hebben hiervoor inmiddels het nodige voorwerk verricht.

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 13 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 14 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 14 uur geleden