Beebox nu ook in Biddinghuizen
Beebox nu ook in Biddinghuizen brugmedia.nl

Beebox nu ook in Biddinghuizen

Algemeen

Beebox, een thuisbezorgservice van regionale en biologische producten, timmert ook in onze regio flink aan de weg. Vanaf februari is Ingrid Westhuis als franchisenemer van Beebox begonnen in de regio Noord West Veluwe, Biddinghuizen & Zeewolde. Haar doel? Een herstelde balans in de voedselketen.

Ingrid was op zoek naar een concept waar ze voor de volle 100 procent achter stond. ?Wat mij enorm aanspreekt is de manier waarop Beebox opereert. Beebox streeft naar een voedselketen, waarin de boeren en burgers het weer voor het zeggen hebben.

Als gepassioneerde hobbykok zegt Ingrid: ?Ik vind het ook erg belangrijk dat het lekker is wat er in de box zit en met de recepten die op maat worden gemaakt voor Beebox kan iedereen iets lekkers maken met de soms vergeten groenten, het is gewoon elke week een feestje!?
Beebox is ontstaan uit de overtuiging dat de keten tussen boer en burger weer eerlijk verdeeld moet worden. Nu wordt deze gedomineerd door grote supermarktketens die de prijzen bepalen. Bijna 95 procent van al ons eten komt van over de grens en de meeste mensen weten niet meer waar hun groenten, fruit en vlees vandaan komen. Door de vele schakels tussen boer en consument blijft er vaak maar weinig van de verkoopprijs voor de boer over. Tijd dus voor verandering!

Beebox bestaat sinds 2013 en levert wekelijks boxen gevuld met veelal biologische producten bij abonnees aan huis. De producten komen rechtstreeks bij de boer vandaan en zijn stuk voor stuk uit Nederland afkomstig. Beebox is er in drie soorten: de BOX gevuld met groente, fruit, brood en sap. De BOXL wordt aangevuld met vlees en eieren. Ten slotte bevat BOXXL naast de eerder genoemde producten heerlijke delicatessen en de ingrediënten voor een extra recept. Al deze boxen zijn ook te krijgen als koolhydraatarme variant, daarin vermijden we aardappelen en brood en worden andere producten toegevoegd.
Met Beebox helpen nu ook Harderwijkse, Ermelose, Puttense, Elspeetse, Elburgse, Oldebroekse, Nunspeetse, Hulshorstse, Hierdense, Nijkerkse en Doornspijkse consumenten op een betaalbare en smakelijke manier aan een duurzamer Nederland.