Poelifinario-winnaar met nieuwe show in De Meerpaal

Cultuur

DRONTEN - Richard Groenendijk komt op vrijdag 10 april met een splinternieuw voorstelling naar De Meerpaal: ,,Met de mantel der liefde is een personalityshow met hilarische verhalen, scherpe observaties en prachtige nummers.''

Aankondiging De Meerpaal:

?Op zijn allerbeste momenten is hij een moderne Toon Hermans? schreef het Parool. ?Hij staat op het toneel als een vorst? voegde de Volkskrant eraan toe. En volgens het NRC Handelsblad is Groenendijk een meesterverteller, die elk verhaal vermakelijk kan maken met zijn stembuigingen, doortrapte mimiek en beeldende woordkeus.

Met zijn vorige solovoorstelling ?Alle Dagen' won Richard Groenendijk de Poelifinario, de prijs voor de meest indrukwekkende cabaretvoorstelling van het seizoen. Sindsdien kwam de carrière van deze duizendpoot in een stroomversnelling.

Meer dan 230 keer speelde hij de winnende voorstelling door het land, hij maakte een eigen CD en is inmiddels een graag geziene gast in diverse radio- en televisieprogramma's. Zo was Richard één van de smaakmakers in de jubileumeditie van BNN's ?Ranking the Stars' panellid van het satirische 'Volgende Week' en is hij vaste tafelgast in ?RTL Late night'.