Evemenenten in Biddinghuizen - Van paaseieren tot Blauwbaarden
Evemenenten in Biddinghuizen - Van paaseieren tot Blauwbaarden brugmedia.nl

Evemenenten in Biddinghuizen - Van paaseieren tot Blauwbaarden

Algemeen

BIDDINGHUIZEN - Stichting De IJsvogel is druk bezig met het organiseren van de evenementen van dit jaar in Biddinghuizen. Het begint op 6 april met paaseieren zoeken en er staat een nieuw evenement op het programma, dat wordt georganiseerd samen met piratenkoor De Blauwbaarden.
Ā 
Maandag 6 april wordt het jaarlijkse paaseieren gehouden voor de kinderen tot en met 12 jaar. Het evenement vindt plaats in 't Noaberpark en begint om elf uur.

Koningsdag

Maandag 27 april is het Koningsdag. Er zijn deze dag verschillende activiteiten in en rond Biddinghuizen: ,,Zo hebben we het traditionele vlaghijsen, de versierde fietsenoptocht, het kampioenschap eieren gooien en een try-out van levend tafelvoetbal. Naast al deze activiteiten is dit jaar voor het eerst ook een delegatie van de veteranencommissie aanwezig.''

Avondvierdaagse

Dinsdag 2 tot en met vrijdag 5 juni is de jaarlijkse avondvierdaagse. Deze word gelopen in en rondom Biddinghuizen, met een intocht op de vrijdagavond in het centrum.

Zaterdag 6 juni is er door het hele winkelcentrum een braderie en op het evenemententerrein vindt een kofferbakmarkt plaats.

In de laatste week van de zomervakantie is de derde editie van het Huttenfeest: ,,Het huttendorp komt naar Biddinghuizen van maandag 3 tot en met woensdag 5 augustus. Tijdens dit feest kunnen de kinderen hun eigen hut bouwen.''

Piratenkoor

In september volgt het evenement met De Blauwbaarden, waarover later meer bekend wordt gemaakt. Op 14 november zet Sinterklaas voet aan wal in Biddinghuizen. Na het succes van afgelopen jaar komt er ook in 2015 een kerstmarkt. De datum hiervan is nog niet bekend.

De IJsvogel roept inwoners van het dorp op om ideeƫn aan te dragen of mee te werken aan deze evenementen: ,,We doen het samen.''

Afbeelding
In gemeente Dronten relatief veel nieuwe woningen 'in de pijplijn' 8 uur geleden
Afsluiting van de Hanzeweg in 2021.
Wat is er woensdag te doen? Zwemmen, Olbro, avond over afsluiting Hanzeweg 9 uur geleden
Barry Hoogezand (VVD)
VVD stelt vragen over AZC Dronten: "Hoeveel overlast is er?" 9 uur geleden