Heren Volleybal Swift ?64 gaan voor kampioenschap
Heren Volleybal Swift ?64 gaan voor kampioenschap brugmedia.nl

SWIFTERBANT - De volleyballers van Swift'64 hebben zaterdag een belangrijke stap gezet op weg naar het kampioenschap. In de eigen sportzaal De Steiger werd Langhenkel met 3-1 teruggewezen.

Verslag Swift'64 afdeling volleybal:

??In een overvolle Steiger in Swifterbant werd zaterdag dé wedstrijd gespeeld van de competitie Swift '64 tegen Langhenkel uit Heerde. Het enthousiaste publiek inclusief spandoeken, toeters en trommels zorgde voor een goede sfeer tijdens de wedstrijd.

??In het begin leek het een moeilijk strijd te worden. Swift maakte veel fouten en was vooral niet scherp. De eerste set ging dan ook net verloren met 22?25. Langhenkel was zichtbaar blij en voelde even het aankomende kampioenschap voor hun team. ?

Maar dit team is goed op elkaar ingespeeld en vocht door goede servicedruk terug in de tweede set. Aanvallers werden regelmatig volledig vrij gelaten en die lieten de kans niet liggen om de bal ongenadig in te rammen. Swift zou deze set niet zomaar uit handen geven. De tweede set eindigt in een mooie 25?19.

?De derde set stond volledig in teken van de kwaliteit van de volleyballers van Swift '64. Wat Langhenkel ook probeerde, Swift loste het op. Aanvallen van de tegenstander werden perfect verdedigd om het daarna met korte metten zelf af te maken. Eindstand in een verdiende gewonnen set van 25?11. ?

De laatste set was nog even spannend en vocht Langhenkel voor de laatste keer deze wedstrijd. Het mocht niet baten, boven de 20 punten werd ook deze set gewonnen. Swift '64 moet nog twee wedstrijden spelen voor ze het echte kampioenschap en het promoveren echt kunnen vieren.

Je kan ze nog 1 keer thuis zien spelen op zaterdag 11 april om 16 in de Steiger Swifterbant. Het kampioenschap wordt gevierd in de laatste uitwedstrijd op zaterdag 18 april om 17 in Nijkerk.

??Wil je ook bij een goed team volleyballen en een goede training ontvangen? Kom dan eens langs op de trainingsdag op dinsdag om 19.15 in de Steiger. Ook voor heren 2 en dames ben je welkom. Die kennen dezelfde prettige sfeer en leuk volleybal.