Niels Boersema

Matig asv Dronten ziet degradatiezone naderen

Asv Dronten is er zaterdagmiddag niet in geslaagd om drie punten over te houden aan het thuisduel met Sparta Enschede. Eerder dit seizoen hielden de beide ploegen elkaar nog op 2-2, maar ditmaal gingen de Tukkers met een 0-2 zege aan de haal.

Op het eigen sportpark zat asv Dronten geen moment in de wedstrijd. Sparta Enschede maakte een aantal keer prima gebruik van het matige veldspel van asv Dronten, maar weigerde de trekker over te halen. Zodoende bleef asv Dronten tot de rust in de wedstrijd en hield het toch nog uitzicht op een positief resultaat.

Springer stopt strafschop

Na de thee hield asv Dronten in de eerste twintig minuten nog stand. Dit was mede te danken aan doelman Jan Springer, die net na de rust een strafschop wist te keren. Toch moesten de Drontenaren uiteindelijk capituleren. Een corner werd door Tukker Bjorn Bekkers tot doelpunt gepromoveerd, waardoor hij zijn ploeg op voorsprong bracht.

In de slotfase kreeg asv Dronten via Wilko Braam en Paul Broekhof nog goede mogelijkheden op een gelijkmaker, maar uiteindelijk zorgde Danny Reinders in de blessuretijd voor de definitieve beslissing. Met een bekeken schuiver verschalkte hij Springer en bracht daarmee de 0-2 einduitslag op de borden.

Dalende lijn

Door het resultaat van zaterdag lijkt asv Dronten zich op te moeten maken voor een flinke degradatiestrijd. De ploeg staat op dit moment nog wel op een veilige negende positie, maar het verschil met plaats elf is slechts twee punten.

Tekst: Wouter Foppen