Afbeelding

Muziekworkshops voor jong en oud in De Meerpaal

Cultuur

DRONTEN - De Meerpaal start in de week na Pasen starten met vier muziekworkshops: ,,Op verschillende dagen kan jong en oud er terecht voor 10 lessen thumpy (duimfluit), het projectkoor, klassiek ensemble en slagwerkmix.''

Persbericht De Meerpaal:

,,Kinderen kunnen vanaf 6 jaar al meedoen met de workshop Thumpy op de woensdagmiddag. Deze duimfluit is een relatief gemakkelijk te bespelen instrument met een natuurlijke uitstraling. De workshop biedt een kennismaking met (fluit-)muziek voor jonge kinderen.

Projectkoor

Bij het Projectkoor op de woensdagavond staat klassiek liedrepertoire op het programma, maar onder leiding van zangdocent Maria Bloem komt ook lichtvoetiger en Nederlandstalig repertoire aan bod. Het koor presenteert zich regelmatig in en buiten De Meerpaal.

Klassiek ensemble

Mariƫlle Mud start op de donderdagavond een nieuw Klassiek Ensemble. Iedere speler van een klassiek instrument is welkom om te ervaren hoe leuk het is om samen te musiceren. Enige ervaring op het instrument is vereist, maar de partijen zullen worden aangepast aan het niveau van de spelers.

Slagwerkmix


In de cursus Slagwerkmix komen zoveel mogelijk slaginstrumenten aan bod. Docenten Imre Kruis en Ciska Terpstra laten jonge leerlingen kennis maken met de djembĆ© uit Afrika, de cajĆ³n uit Spanje en andere trommels. Afhankelijk van het aantal aanmeldingen start er een groep op woensdagmiddag en op donderdag aan het begin van de avond.''

Afbeelding
In gemeente Dronten relatief veel nieuwe woningen 'in de pijplijn' 19 uur geleden
Afsluiting van de Hanzeweg in 2021.
Wat is er woensdag te doen? Zwemmen, Olbro, avond over afsluiting Hanzeweg 19 uur geleden
Barry Hoogezand (VVD)
VVD stelt vragen over AZC Dronten: "Hoeveel overlast is er?" 20 uur geleden