Afbeelding

Carmen van Dijk en Quinten Oud overhandigen jubileumboek

Algemeen

DRONTEN - Burgemeester Aat de Jonge heeft woensdag het jubileumboek van de Christiaan Huygens-afdeling van de christelijke basisschool Het Kompas in ontvangst genomen.

Carmen van Dijk en Quinten Oud uit groep 6 mochten het boek overhandigen. Eerder bezochten zij de burgemeester op het gemeentehuis om hem te interviewen voor het boek over vijf jaar voltijds onderwijs voor hoogbegaafden in Dronten.

Burgemeester De Jonge is ambassadeur van de school. ,,Ik vind het belangrijk dat dit onderwijs er is. Ik wil laten zien dat ieder kind recht heeft op goed onderwijs. Onderwijs dat bij je past, waarbij jij denkt: hé, dat ben ik en hier voel ik mij thuis'', zo legt hij in het boek uit aan Carmen en Quinten.

Ontvangst met limonade

De leerlingen werden met limonade ontvangen op het gemeentehuis. ,,Het is best even spannend om met de burgemeester te praten, maar hij gaf antwoord op al onze vragen'', zo vertelt Quinten. ,,Als afsluiting mochten we ook nog op de foto met de ambtsketen om'', vult Carmen hem aan.

De school startte ruim vijf jaar geleden onder de naam Leonardo in Dronten. ,,Ik mag terugkijken op een boeiende reis die startte bij Leonardo da Vinci en nu is aangekomen bij Christiaan Huygens'', aldus locatiedirecteur Yvonne den Boer.

Loodzware reis

,,Er was bij de start nog weinig bekend over voltijdsonderwijs aan hoogbegaafde kinderen. De reis was soms loodzwaar als er tegenwind was, maar dankzij de steun van de ouders, collega's, ambassadeurs, ondernemers en de vele vrijwilligers is het gelukt deze mijlpaal te halen. Het enthousiasme van de kinderen zorgt er voor dat we dit als team nog heel lang willen volhouden.''

In het boek vertellen onder meer ouders en leerkrachten over hun ervaring met deze vorm van voltijds onderwijs voor hoogbegaafde leerlingen. Ook (oud-)leerlingen vertellen over wat deze school met gepassioneerde leerkrachten voor hen betekent.

Het boek is voor 10 euro te bestellen bij de Christiaan Huygens-afdeling van Het Kompas.