Leerlingen Almere College naar landelijke vakkanjerfinale
Leerlingen Almere College naar landelijke vakkanjerfinale brugmedia.nl

Leerlingen Almere College naar landelijke vakkanjerfinale

Algemeen

DRONTEN - Frank Keijzer, Stefan Ham, Mike Mul, Yannick Zwaart en Justin Lucke van het Almere College hebben tijdens de regiofinale van de vakkanjerwedstrijd de bedrijfsprijs gewonnen met de door hun zelf gemaakte festivalbike.

De Junior VakkanjerWedstrijden zijn techniekwedstrijden voor derde- en vierdejaars vmbo-leerlingen in de sector Techniek. Het winnende viertal van het Almere College nam het in Uithoorn op tegen teams van andere scholen uit het noordwesten van het land.

Nadat de leerlingen voorzien waren van professionele vakkleding en schoeisel konden ze beginnen. Ieder team kreeg een aantal opdrachten om mee aan de slag te gaan. De teams werden door de algemene jury beoordeeld op teamwerk, vakmanschap en het totale resultaat van de festivalbike.

Tweede plaats overall

Dat er in de regio van Dronten jonge techniektalenten rondlopen is tijdens de regiofinale wel duidelijk geworden. Naast een nipte tweede plaats overall, sleepte het trotse team van het Almere College de bedrijfsprijs in de wacht.

De bedrijfsprijs wordt toegekend door een speciale jury bestaand uit mensen van het bedrijfsleven. Commentaar van de bedrijfsjury: ,,Uitstekend teamwork, bijzonder design, het tonen van vakkennis in de omgang met de machinale en het materiaal.'' De bedrijfsjury was tevens erg onder de indruk van het ontwerp en functionaliteit van het voertuig, minpunten waren kleur en het gebrek van het thema.

landelijke finale

,,Met nog één regiofinale te gaan was het afwachten geblazen'', aldus het Almere College, ,,Is de behaalde score hoog genoeg?''

Na een paar dagen wachten bleek de behaalde score goed genoeg te zijn: de junior vakkanjers mogen op 9 april naar de landelijke finale. Deze wordt gehouden tijdens de techniekmanifestatie Game On in Gorinchem.

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 13 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 14 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 14 uur geleden