Aantal WW-uitkeringen in Dronten in februari iets gedaald
Aantal WW-uitkeringen in Dronten in februari iets gedaald brugmedia.nl

Aantal WW-uitkeringen in Dronten in februari iets gedaald

Algemeen

DRONTEN - Het aantal WW-uitkeringen in de gemeente Dronten is in de maand februari afgenomen van 1.147 naar 1.128, ofwel een afname met 1,7%. Ten opzichte van februari vorig jaar was er een toename met 5,4%.

Van de mensen met een WW-uitkering zijn er 88 jonger dan 27 jaar, 535 tussen de 27 en 50 jaar en 505 ouder dan 50 jaar.

Persbericht UWV met arbeidsmarktinformatie voor de provincie Flevoland:

Aantal WW-uitkeringen in februari gelijk gebleven
In februari is het aantal lopende WW-uitkeringen in de provincie Flevoland gelijk gebleven. Hiermee blijft de provincie Flevoland achter bij de ontwikkelingen in geheel Nederland. Landelijk daalde het aantal lopende WW-uitkeringen in de maand februari met 0,5%. Het aantal WW-uitkeringen steeg in de gemeenten Lelystad en Zeewolde en daalde in de andere gemeenten van de provincie.

Ontwikkeling WW-uitkeringen op jaarbasis
Op jaarbasis is het beeld voor de provincie Flevoland gunstiger dan het landelijk gemiddelde. In heel Nederland daalde het aantal WW-uitkeringen met 1,1%. Flevoland kende een daling van
3,6%, ofwel een afname met 450 WW-uitkeringen.

Ontwikkeling WW-uitkeringen uitzendsector
Het aantal uitzendbanen wordt vaak gezien als een graadmeter voor de economische ontwikkelingen. De ontwikkeling van het aantal lopende WW-uitkeringen afkomstig uit de uitzendsector is een afgeleide hiervan. Hoe minder WW-uitkeringen afkomstig uit deze sector, hoe beter de sector het doet. In de onderstaande grafiek is de ontwikkeling voor Nederland en Flevoland weergegeven. Hierbij wordt terug gekeken tot januari 2012.