Afbeelding

Swift '64 verliest oefenduel van DOS Kampen

Sport

Swift '64 heeft dinsdagavond een oefenduel bij eersteklasser DOS Kampen met 3-1 verloren. De vierdeklasser kwam in gedeeltes van de wedstrijd aardig mee, maar moest uiteindelijk toch een nederlaag slikken. Dave van Mook nam de Switerbantse treffer voor zijn rekening.

Een eersteklasser tegen een vierdeklasser, dat moet normaliter een eitje voor eerstgenoemde zijn. In het oefenduel tussen DOS en Swift '64 leek dat in het eerste kwartier ook het geval, want binnen de kortste keren stond Swift met 2-0 achter.

Kopbal Dave van Mook

Nog voor de rust kwamen de bezoekers via een kopbal van Dave van Mook weer terug in de wedstrijd. De withemden kwamen vervolgens niet meer langszij, maar het veldspel toonde herstel aan. DOS had het behoorlijk lastig met het lager acterende Swift, al stapten de Kampenaren uiteindelijk wel met een 3-1 zege van het veld.

Posthuma spreekt

?Behoudens het eerste kwartier hebben we een prima partij gespeeld. Nu moet het in de competitie resulteren in punten?, laat trainer Patrick Posthuma via Twitter weten. Zaterdag speelt Swift '64 een thuiswedstrijd tegen Zalk (14.30 uur).

Tekst: Wouter Foppen
foppenmedia