MijnStemhulp.nl - Politiek over de Floriade van 2022
MijnStemhulp.nl - Politiek over de Floriade van 2022 brugmedia.nl

MijnStemhulp.nl - Politiek over de Floriade van 2022

Algemeen

In de aanloop naar de Statenverkiezingen heeft de stemwijzer MijnStemhulp.nl de dertien politieke partijen in Flevoland een aantal stellingen voorgelegd. Deze keer over de Floriade 2022.

Stelling MijnStemhulp.nl:

De Floriade 2022 is van groot belang voor de economische ontwikkeling van Flevoland en dat mag wat kosten.



VVD ? neutraal

Voor de VVD is het een voorwaarde dat de Floriade 2022 een uitstraling heeft voor heel Flevoland. De provincie moet de Floriade moet ondersteunen vanuit haar expertise en binnen haar vastgestelde (financiƫle) kaders.

PvdA ? eens

De PvdA kijkt kritisch naar de kosten en baten van dit evenement. Wij zien wel veel kansen voor werk door bedrijven, onderwijs (CAH en Windesheim) en de ontwikkeling van Almere. De Floriade moet een impuls zijn voor een duurzame en groene economie!

CDA - eens

De Floriade is ongelooflijk belangrijk voor Flevoland, niet alleen op economisch gebied. We kunnen een unieke verbinding maken tussen stad, land- en tuinbouw en natuur. Het CDA ziet er op toe dat er verstandig geĆÆnvesteerd wordt in dit project.

SP - oneens

De Floriade 2022 kan een kansrijke bijdragen leveren, als het bedrijfsleven hier ten volle voor gaat. De SP is er op tegen dat hier meer gemeenschapsgeld voor wordt aangewend.

D66 ? eens

Volgens D66 kan het bedrijfsleven en het onderwijs in de hele provincie profiteren van de Floriade. De winst voor Flevoland zit in de samenwerking tijdens de voorbereiding, niet in de Floriade zelf.

ChristenUnie - helemaal eens

Wij zijn voorstander van de Floriade, wat Flevoland op de kaart zet, met name de landbouw.

GroenLinks ? eens

De Floriade kan het visitekaartje worden van Flevoland met innovatieve duurzame landbouw als speerpunt. Hier ligt ook de toekomst voor de Flevolandse land- en tuinbouwsector. Meer dan de toegezegde ?10 mln mag het niet kosten.

SGP ? neutraal

De SGP denkt dat de economische impact voor Flevoland van de Floriade wordt overschat. Wij hebben er geen extra geld voor over.

50Plus ? helemaal oneens

Heeft in voorgaande floriaden alleen maar verlies gegeven.

Partij voor de Dieren - neutraal

De provincie heeft al een garantie afgegeven voor 10 miljoen. Wat de Partij voor de Dieren betreft gaat er niet meer geld naar toe, en mag de subsidie alleen worden afgegeven als bij de inrichting van de Floriade geen landbouwgif wordt gebruikt.

OPA Flevoland ? neutraal

De provincie moet de Floriade in 2022 aan de gemeente Almere overlaten.

Jezus Leeft ? neutraal

Wij willen op uitgaven als deze matigen.

De PVV heeft de vraag niet beantwoord.

Zie ook www.MijnStemhulp.nl.