Reinhard Spronk uit Biddinghuizen gaat strijd aan met Apple en Google
Reinhard Spronk uit Biddinghuizen gaat strijd aan met Apple en Google brugmedia.nl

Reinhard Spronk uit Biddinghuizen gaat strijd aan met Apple en Google

Algemeen

BIDDINGHUIZEN - ,,De eerste onafhankelijke mobiele betaalapp van de wereld'', dat zegt Reinhard Spronk uit Biddinghuizen over de vandaag gelanceerde Daalder-app, ,,We gaan hiermee de strijd aan met Apple en Google.''

Spronk is samen met Renz Millenaar en Romke de Vries oprichter van de firma Daalder.

In een persbericht schrijven zij over de nieuwe app:

,,Vanaf vandaag is mobiel betalen toegankelijk voor alle Nederlanders. De Biddinghuizenaar Reinhard Spronk lanceerde vandaag samen met de start-up Daalder de Daalder-app: een e-wallet die losstaat van een specifieke bank, telecomprovider of grote betalingsdienst. Door deze eerste onafhankelijke betaalapplicatie van de wereld is mobiel betalen aan de kassa nu met iedere smartphone mogelijk. De Biddinghuizenaar gaat met de app de strijd aan met de grootbanken, Apple en Google.

Met de Daalder-app die nu al te gebruiken is in diverse winkels, kunnen consumenten gemakkelijk betalen. Gebruikers zetten eerst geld op hun e-wallet, voorlopig alleen via iDeal, en kunnen daarna betalen met hun smartphone. In de toekomst wordt Daalder ook gekoppeld aan bankrekeningen.

Geen onnodige kosten

Daarnaast kan via de app kosteloos geld naar familie of vrienden verstuurd worden. Doordat Daalder de tussenkomst van banken, creditcardmaatschappijen en telecomproviders overbodig maakt en volledig webbased is, ontlopen winkeliers bovendien onnodige kosten en hebben ze geen kostbare hardware - zoals speciale pinkastjes - nodig.

De Daalder-app is gelanceerd na een pilot waarin honderden consumenten de app hebben kunnen testen bij een selectie Amsterdamse winkels en horeca-gelegenheden, waaronder Headfirst Coffee Roasters, The Coffee Virus, Rederij De Jordaan, Workingspace Seats2Meet Beurs van Berlage, restaurant Daalder, cafe 't Mandje en Sane Salad & Juicebar.
Inmiddels is de gratis app ook officieel te gebruiken bij de bij de pilot aangesloten winkels.

Betalen met mobiel steeds populairder

Betalen met je mobiel is wereldwijd aan een snelle opmars bezig. Zo betalen in de VS consumenten al in veel winkels met Google Wallet en Apple Pay en geeft volgens recent onderzoek een grote meerderheid van de Nederlandse telefoonkopers (87%) aan in de toekomst te willen betalen met hun smartphone. In Nederland experimenteert tot nu toe naast Daalder alleen de Rabobank via dochtermaatschappij MyOrder en PayPal met mobiel betalen. Maar de Rabobank e-wallet is alleen beschikbaar voor de Samsung Galaxy S4 en de Samsung Galaxy Note 3.

Dat het juist een start-up die niet is gelieerd aan een bank, miljardenbedrijf of betaalgigant als eerste is gelukt een werkend betaalsysteem te lanceren die voor iedereen beschikbaar is, vervult mede-oprichter van Daalder, Reinhard Spronk, met trots. ?Een goedgekeurde betaalapp met zoveel veiligheidseisen op de Nederlandse markt brengen, is sowieso een Hercules-uitdaging. Veel grote bedrijven, waaronder ING en ABN AMRO, hebben het geprobeerd of zijn er nog mee bezig, Daalder is het gelukt. En dat voelt nu al als een jongensboek.?

Grote ambities

Daalder wil het betaalsysteem nu eerst verder in Amsterdam en daarna nationaal uitrollen. Uiteindelijk wil Daalder de grootste onafhankelijke partij in Nederland op het gebied van mobiel betalen worden en blijven. Spronk: ?Het is belangrijk dat er onafhankelijke partijen zijn; het geeft mensen nu en in de toekomst, als mobiel betalen een nog grotere vlucht neemt, een keuze. Want banken zullen hun product gaan koppelen aan hun rekeninghouders en telefoonleveranciers aan hun telefoon. Bij ons kan iedereen-ongeacht bankrekening of type smartphone- terecht.?

De Daalder-app is gratis en te downloaden via Google Play Store en Apple AppStore. De app draait op zowel Android als IOS.''