Weevers wil niet verhuizen naar industrieterrein
Weevers wil niet verhuizen naar industrieterrein brugmedia.nl

Weevers wil niet verhuizen naar industrieterrein

Algemeen

SWIFTERBANT - ,,Heeft u er wel over nagedacht of er een mogelijkheid is om de firma Weevers te verplaatsen naar het industrieterrein?'' De vraag van ChristenUnie-raadslid Piet van Voorst vond gisteren weinig steun bij het college van B en W en de gemeenteraad.

De provincie Flevoland wil bij Swifterbant twee nieuwe rotondes aanleggen: op de kruising De Poort/De Kolk en de kruising Tarpanweg/Biddingweg. De raadscommissie boog zich vanavond over het nieuwe bestemmingsplan.

Uitbreiding Weevers en Shell

Alle fracties konden instemmen met het plan, inclusief de mogelijkheid voor mechanisatiebedrijf Weevers en het Shell tankstation om in de toekomst eventueel te mogen uitbreiden.

Weevers is gevestigd op een A-locatie in Swifterbant en CDA-wethouder Hans Engelvaart antwoordde de heer Van Voorst dat het bedrijf daar niet weg wil. ,,Hij zit daar en hij heeft z'n rechten.''

,,Wij proberen het zo goed mogelijk op te lossen voor het dorp, voor het verkeer en ook voor de ondernemers. Vandaar dat wij voor deze oplossing hebben gekozen.''

Cultuurhistorie

CDA-raadslid Koene Tietema, woonachtig in Swifterbant, gaf de suggestie om op de nieuwe rotonde 'een stukje cultuurhistorie van Swifterbant' te laten zien.