Afbeelding
©maartenheijenk.nl

Huis voor Taal houdt maandelijkse bijeenkomst op Kenniswerkplaats

Algemeen

DRONTEN - De maandelijkse koffieochtend bij het Huis voor Taal wordt gehouden op donderdag 19 maart om 9.30 uur op de Kenniswerkplaats in De Meerpaal.

Persbericht De Meerpaal:

,,Het Huis voor Taal is er voor mensen die hun Nederlandse taalvaardigheid willen verbeteren. Op deze ochtenden wordt gewerkt met de werkwijze vanuit het Taalmaatjes Project. Deelnemers worden ingedeeld op niveau en leerwens.

Naast de maandelijkse koffieochtend worden er ook matches gemaakt tussen deelnemers en taalcoaches, waar één op één gewerkt wordt met de leerwensen van de deelnemers. Om een goede match te kunnen maken, vindt er eerst een intakegesprek plaats. Vanwege de grote instroom van nieuwe deelnemers kan het even duren voordat deelnemers worden opgeroepen.

Taalgids

Iedere woensdag en donderdagochtend is er een Taalgids aanwezig op de Kenniswerkplaats. De Taalvrijwilligers en -coaches zijn op de Kenniswerkplaats in de Bibliotheek te herkennen aan hun blauwe sjaal.

Samenwerking

Het Huis voor Taal is een samenwerking tussen De Meerpaal en FlevoMeer Bibliotheek met ondersteuning van Kwintes, Humanitas Home Start, Maatjesproject, Kinderopvang Dronten, Brede School, Stichting Lezen en Schrijven. Zij werken nauw samen in de aanpak van laaggeletterdheid.''