Afbeelding

'Het mooiste circus van Nederland' bij de Flevomanege

Algemeen

DRONTEN - ,,Het mooiste circus van Nederland'', zo omschrijft Belly Wien zich. Het circus slaat zijn tenten vanaf 18 maart op bij de Flevomanege in Dronten.

Persbericht circus Belly Wien:

Prachtige paarden, statige kamelen, pony's, lama's en stieren zorgen samen met internationale artiesten en clowns voor een reeks spetterende circusoptredens in Dronten. Een betaalbare circusshow voor de hele familie! Het circus staat op het evenemententerrein bij de Flevomanege. Vanaf de maandagmiddag in de voorstellingsweek is de reizende dierentuin al gratis te bezichtigen.

Internationaal

De totaal vernieuwde circusshow wordt verzorgd door een team van jonge en enthousiaste artiesten uit onder andere Tsjechië, Bulgarije, Frankrijk, Engeland, Nederland, Duitsland en Portugal.

De Familie Zinnecker uit Duitsland heeft een groot aandeel in de 2,5 uur durende circusshow, en toont sensatie op de strakke draad, razendsnelle jonglage en bijzondere vormen van luchtacrobatiek. De echte passie van de familie ligt echter bij het optreden met dieren.

Zo presenteert Marlon zijn unieke - en met een speciale circusprijs bekroonde ? paardendressuur; maar liefst acht Friese hengsten draven samen door de piste, om al dansend weer afscheid te nemen van het publiek. Zijn vader Roman neemt u mee naar het verre Siberië, en toont prachtige, statige Steppekamelen samen met stieren en lama's.

Zonder vangnet of zekeringkabel

Het onbetwiste hoogtepunt van de voorstelling is het Duo Sifolinis uit Bulgarije. Ze werken geheel zonder vangnet op het ronddraaiende ?Rad des Doods', en maken hierop ?al dan niet geblinddoekt ? excentrieke sprongen en salto's. Hun levensgevaarlijke optreden wordt telkens weer beloond met een staande ovatie!

Eveneens uit Bulgarije komt het duo Masquerade, zij verbazen met hun razendsnelle quick-change (kostuumwissel).

Niet alleen verbazen, maar ook nog eens ontroeren, doet het jonge talent Desiré Chaves. Deze charmante verschijning uit Portugal toont als waar circussprookje een handstandact van absolute topklasse.

Een speciaal gelegenheidstrio van de circusdynastieën Stipka en Zinnecker vormt een schitterend tableau met het klassieke hogeschoolrijden in combinatie met luchtacrobatiek.

Om het geheel af te maken en de show ook voor kleinere kinderen boeiend te houden, worden de grote optredens afgewisseld met komische intermezzo's van onze nieuwe repriseclown Angelo. Hij weet overigens ook de oudere bezoekers aan het lachen te brengen.

Aanvangstijden en kaartverkoop

Op woensdag 18 maart speelt het circus om 15.00 en 19.00 uur, donderdagavond om 19.00 uur, vrijdag om 16.15 en 19.00 uur, zaterdag om 15.00 en 19.00 uur en tenslotte zondagmiddag om 14.00 uur de afsluitende show.

De kaartverkoop is nu al online via de circuswebsite, en op alle speeldagen vanaf één uur voor aanvang van de show aan de circuskassa op locatie. Meer informatie en toegangsprijzen vindt u op www.bellywien.nl.''

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 4 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 5 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 5 uur geleden