Afbeelding

Verhelderend gesprek tussen Bambihof en Facebookgroep

Algemeen

SWIFTERBANT - Het bestuur van Bambihof heeft een verhelderend gesprek gevoerd met de dames, die de kinderboerderij via Facebook beschuldigden van dierenverwaarlozing en -mishandeling. ,,De kou is wat ons betreft uit de lucht'', aldus voorzitter Rudy Maerman.

De preses van de Bambihof hield vorige week tijdens de jaarvergadering van Dorpsbelangen Swifterbant een emotioneel betoog, waarin hij de anonieme kwaadsprekers uitnodigde met het bestuur in gesprek te gaan.

Niet blij met publiciteit

Na een e-mail van één van de dames en mede door bemiddeling van dorpsvoorzitter Ap de Boer is dat gesprek inmiddels gevoerd. De dames zeiden niet blij te zijn met de publiciteit via onder andere DeDrontenaar.nl en het bestuur vond op haar beurt dat de Facebookgroep in de openbaarheid had moeten treden.

,,Het was een heel goed gesprek'', vindt Maerman, ,,En er zijn een paar dingen naar voren gekomen waar wij mee aan de slag gaan.''

Knuffelhoek

Eén van de bespreekpunten was de knuffelhoek, waar kinderen in contact komen met knaagdieren. Het bestuur erkende dat dit zou kunnen leiden tot dierenmishandeling. ,,Dat is kinderen eigen'', aldus de voorzitter.

De dames stelden voor een ruimte te creëren waar de dieren zich kunnen terugtrekken en waar de kinderen niet bij kunnen. ,,Zodat de konijnen die niet geknuffeld willen worden daar ook niet toe gedwongen worden. Wij gaan hier serieus naar kijken.''

Meer toezicht

Ook het verzoek om meer toezicht wordt door het bestuur serieus genomen. ,,Wij gaan daarover in gesprek met onze beheerders, want die moeten het ook zien zitten.''

,,Wij hebben een positief gevoel aan het gesprek overgehouden en ik heb het gevoel dat de dames er aan het eind van het gesprek ook een stuk positiever in stonden'', besluit Rudy Maerman.

Lees ook:
- Dierenverzorger Bambihof voelt zich persoonlijk aangevallen.
- Kinderboerderij Swifterbant beschuldigd van dierenmishandeling.