Peter Renkema

Asv Dronten verliest en neemt afscheid van districtsbeker

DRONTEN ? Het is asv Dronten dinsdagavond niet gelukt om in bekerverband te stunten tegen hoofdklasser Excelsior '31. In de achtste finale waren de rollen de volle negentig minuten duidelijk, waardoor de Drontenaren met 0-4 onderuit gingen. ?Ze waren even een maatje te groot?, stelt Jodi de Boer.

Het gehavende asv Dronten had welgeteld vier minuten iets in de melk te brokkelen. In de eerste helft kwam Excelsior '31 via Michel Gerritsen Mulkes op een 0-1 voorsprong, terwijl de hoofdklasser ook nog een sloot aan kansen om zeep hielp. Pas na rust konden de Drontenaren daadwerkelijk iets van gevaar stichten.

Van der Meer op de lat

Het offensiefje van asv Dronten begon met een klein schietkansje van Jodi de Boer, waarna Jeroen van der Meer het dichtst bij een doelpunt was. De watervlugge aanvaller besloot van een ruime twintig meter uit te halen, maar trof op fenomenale wijze de lat. ?Dan moet je een beetje geluk hebben. Helaas hadden we dat niet?, zegt De Boer.

Overklast

In het vervolg van de wedstrijd konden de Drontenaren amper nog dreigend worden, terwijl Excelsior '31 er rustig op los combineerde. Het had nog drie goals tot gevolg, die werden gemaakt door Niek Davina, Patrick Gerritsen en Gradus Hempenius. Einde bekeravontuur, waarin asv Dronten zich van haar beste kant heeft laten zien.

?We hebben het nog aardig lang dicht kunnen houden, maar er zat vandaag geen stuntje in?, zegt De Boer na afloop. ?Een goal hadden we wel verdiend, helaas lukte dat ook niet. Maar het was zeker een mooie avond.?