Frank van Flierenburg.
Frank van Flierenburg. Ā©maartenheijenk.nl

B en W geven niet toe: Frank Patat moet eerst lappen

Algemeen

DRONTEN - B en W houden vast aan hun standpunt inzake de standplaats van snackkarhouder Frank van Flierenburg. In een uitgebreide brief aan de gemeenteraad schrijft het college dat ze eerst geld willen zien.

In 2013 heeft het college wegens een betalingsachterstand de vergunning voor de snackwagen van ā€˜Frank Patatā€™ aan de Energieweg ingetrokken. Eind januari werd de gemeente door de Raad van State teruggefloten.

Schuld van ruim 5.300 euro

Het college schrijft nu aan de raad dat er toch weer betalingsvoorwaarden aan Van Flierenburg worden gesteld. Bovendien moet hij eerst een openstaande schuld van ruim 5.300 euro betalen.

Volgens de Raad van State mochten deze betalingsvoorwaarden niet gekoppeld worden aan de standplaatsvergunning. B en W erkennen dat en verbinden de eis tot betaling nu aan de privaatrechtelijke toestemming voor het gebruik van gemeentegrond. Het college rechtvaardigt dit standpunt met een verwijzing naar ā€˜het door ons ervaren slechte betalingsgedragā€™.

Niet instemmen

Zoals eerder in DeDrontenaar.nl vermeld, heeft de advocaat van Frank Patat inmiddels laten weten dat hij niet kan instemmen met de voorwaarden van de gemeente.

Lees hier de brief van het college aan de gemeenteraad.

Frank Patat

Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 1 uur geleden
Sandra Nobel (PvdA)
Jeugdzorg kent in Dronten wachtlijst van ongeveer drie maanden 23 uur geleden
Afbeelding
Dronten koopt elektrische vuilniswagens: "We zien momenteel geen nadelen" 23 uur geleden