MijnStemhulp.nl - Partijen over boeren en intensieve veehouderij
MijnStemhulp.nl - Partijen over boeren en intensieve veehouderij brugmedia.nl

MijnStemhulp.nl - Partijen over boeren en intensieve veehouderij

Algemeen

In de aanloop naar de Statenverkiezingen heeft de stemwijzer MijnStemhulp.nl de dertien politieke partijen in Flevoland een aantal stellingen voorgelegd. Vandaag een stelling over boeren en intensieve veehouderij.

Stelling MijnStemhulp.nl:

Boeren mogen uitbreiden, ook als het gaat om intensieve veehouderij.



VVD ? helemaal eens

Intensieve veehouderij moet mogelijk zijn. Land- en tuinbouw moet de ruimte krijgen om in Flevoland te groeien. Men dient zich aan nationale en europese regelgeving te houden. Geen aanvullende regelgeving van de provincie.

PvdA ? oneens

Boeren verdienen wat ons betreft de ruimte, maar niet als het gaat om intensieve veehouderij. Daar zijn wat betreft de PvdA grenzen aan. Geen varkenflats in onze provincie!

CDA - helemaal eens

Boeren mogen de ruimte krijgen van het CDA. Het CDA wil innovaties en ontwikkelingen stimuleren die bijdragen aan de verduurzaming van de agrarische sector.

SP - eens

Voor zover de uitbreiding past in de instandhouding van de gezinsbedrijven, is de SP geen tegenstanstander, mits er geen sprake is van megastallen.

D66 ? neutraal

D66 is kritisch op zeer grote stallen, maar de maat op zich is niet het probleem. Het gaat er om wat er in de stal gebeurt. Volksgezondheid, dierenwelzijn en milieu moeten zijn gegarandeerd.

ChristenUnie - eens

De ChristenUnie wil dat agrariërs voldoende ruimte krijgen voor een maatschappelijk verantwoorde en financieel gezonde bedrijfsvoering. Uiteraard moeten zij zich hierbij wel houden aan de voorschriften en wetgeving die hiervoor geldt.

GroenLinks ? helemaal oneens

Intensieve veehouderij is slecht voor het milieu en het dierenwelzijn. Dieren in de veehouderij moeten een dierwaardig bestaan hebben. GroenLinks ondersteunt uitbreiding van duurzame en biologische landbouw als goed voorbeeld van hoe het anders kan.

SGP ? helemaal eens

We moeten met elkaar zorgen dat de landbouw goed floreert. Bij intensieve landbouw is dierenwelzijn een belangrijk punt. Bedrijven breiden vaak uit om levensvatbaar te blijven en om aan dierenwelzijns-eisen te voldoen.

50Plus ? oneens

50Plus staat voor behoud van de kernkwaliteiten rust, ruimte, schone lucht, bodem en water.

Partij voor de Dieren - helemaal oneens

De Partij voor de Dieren wil geen uitbreiding van intensieve veehouderij en wil dat de schaalvergroting in de landbouw wordt teruggedraaid. Dieren hebben recht op weidegang en vrije uitloop. De Partij voor de Dieren wil een krimp van de veestapel.

OPA Flevoland ? helemaal oneens

Ontoelaatbaar.

Jezus Leeft ? eens

Wel dient er rekening gehouden te worden met minimale ruimte per dier.

De PVV heeft de vraag niet beantwoord.

Zie ook www.MijnStemhulp.nl.

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 21 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 21 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 22 uur geleden