Doek valt definitief: ASVD korfbal gedegradeerd
Doek valt definitief: ASVD korfbal gedegradeerd brugmedia.nl

Doek valt definitief: ASVD korfbal gedegradeerd

Sport

DRONTEN ? De korfballers van ASVD hebben zaterdag de allesbeslissende wedstrijd tegen BEP uit Purmerend verloren met 22-28. De ploeg wist lang goed partij te bieden, maar moest uiteindelijk toch haar meerdere erkennen in BEP. Door dit verlies degradeert ASVD naar de eerste klasse.

Verslag ASVD:

De belangen voor deze wedstrijd waren duidelijk vooraf. Alleen de winst zou tellen tegen BEP. Het was daarnaast ook nog afhankelijk van de uitslag van de wedstrijd KVZ - Amicitia. Achteraf bleek dat KVZ haar sportieve plicht had vervuld, maar het mocht niet baten voor ASVD/KWOOT.

ASVD/KWOOT begon goed aan de wedstrijd en wist BEP in de eerste helft goed partij te bieden. In de zeer gelijk opgaande eerste helft was het met name door Ingrid de Boer dat ASVD/KWOOT op gelijke hoogte bleef met BEP en zelfs vaak aan de goede kant van de score stond. Op 8-6 sloeg ASVD/KWOOT het eerste gaatje in de wedstrijd. BEP wist de stand echter weer gelijk te trekken en het vlaggenschip ging dan ook rusten met 13-12.

Het begin van de tweede helft gaf een zelfde spelbeeld als de eerste helft. De ploegen waren gewaagd aan elkaar en geen ploeg wist een definitief gat te slaan. ASVD/KWOOT had moeite om de goede schutter aan de kant van BEP uit te schakelen en wist daardoor geen afstand te nemen.

Wilbert Leenderste probeerde nog door de inbreng van Anton Wijtvliet en Marleen Haaijer meer aanvallende kracht te brengen. ASVD/KWOOT ging echter op dat moment verdedigend fouten maken en kreeg hierdoor teveel stippen tegen. Op 18-20 weet BEP een voorsprong te pakken en is het verzet gebroken bij ASVD/KWOOT. Uiteindelijk wordt er verloren met 22-28.

Realistisch

Coach Wilbert Leenderste was na afloop van de wedstrijd realistisch. ?We zijn over alle wedstrijden niet beslissend genoeg op de momenten dat het moet. Er mist een stukje ervaring in de ploeg.? Â Hij ziet echter ook het positieve en geeft aan dat de ploeg zeker het vermogen heeft om in de toekomst weer terug te keren naar de overgangsklasse. Â

Door dit verlies is de al weken dreigende degradatie nu toch een feit geworden. ASVD/KWOOT zal zich komend zaalseizoen moeten gaan richten op de eerste klasse. Nu wacht eerst nog het veldseizoen waar ASVD/KWOOT nog wel in de overgangsklasse acteert. Het staat daar op een goede derde plaats en daar is dus nog alle kans op handhaving. De ploeg zal 28 maart de eerste wedstrijd spelen tegen Hoogkerk. Aanvang is 15.30 bij Hoogkerk in Groningen.

Scores: Ingrid de Boer 7, Vincent van Bussel 4, Corné Sipkens 3, Robin ter Woord, Petra Leijten en Suzanne Ceelen 2 en Marleen Haaijer en Johanneke Kievit beide 1.

Afbeelding
UWV: "Grote vraag naar automonteurs in "Flevoland 2 uur geleden
Tulpenloop
Agenda zaterdag: Tulpenloop, Aldi, badminton, voetbal, Spinvis, Maris Sonores 2 uur geleden
Afbeelding
GroenLinks, PvdA en ChristenUnie willen meldpunt vuurwerkoverlast in Dronten 3 uur geleden